У Львові відбувся тренінг зі стратегічної екологічної оцінки

У Львові відбувся тренінг зі стратегічної екологічної оцінки

15.03.13 12:48 0 917
У середу, 13 березня, у м. Львові завершився тренінг зі стратегічної екологічної оцінки (СЕО). Даний захід був сфокусований на використанні СЕО при розробці стратегічних планів економічного розвитку.

Навчання проводили одразу 3 експерти: міжнародний віце–президент в AMEC (консультант Конференційної Ради Канади) Віт Семенюк, український консультант з питань охорони навколишнього середовища Геннадій Марушевський (Проект «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України») та український консультант з питань охорони навколишнього середовища (Проект «Місцевий економічний розвиток міст України») Оксана Алієва.

Участь у семінарі взяли спеціалісти обласної державної адміністрації та виконавчих органів міських рад. В рамках тренінгу вони здійснювали екологічну оцінку стратегічних планів міст та розробляли відповідні рекомендації з поліпшення інтеграції екологічної складової до відповідних стратегічних планів.

Під час семінару експерти поінформували присутніх про міжнародний досвід стратегічної екологічної оцінки. Зокрема, Віт Семенюк розповів про переваги інвестування у проекти з утилізації відходів. Він зазначив, що основними причинами для зацікавлення приватного сектору в інвестуванні таких проектів є можливість отримання прибутукго; політичний вплив; можливість покращити власну репутацію та інтелектуальний капітал.

Учасникам тренінгу також було презентовано відео, що було розроблено в рамках реалізації Проекту «Регіональне врядування та розвиток».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Єгипті виявили ...
Наступна новина: Єврочеллендж. "Хімік" ...

КОМЕНТАРІ