Standard & Poor's підвищила прогноз кредитного рейтингу Львова

Standard & Poor's підвищила прогноз кредитного рейтингу Львова

15.03.13 09:29 0 866
Міжнародне рейтингове агентство поліпшило прогноз рейтингів Львова. Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's підвищила прогноз за рейтингами Львова зі «стабільного» на «позитивний». Таке рішення компанії пов’язане із прогнозами, що Львів буде підтримувати відносно високі поточні показники в 2013-2015 роках, нульовий дефіцит бюджету з урахуванням капітальних видатків і дуже невеликий обсяг чистих нових запозичень.

— Це рішення компанії «Standard & Poor's» відображає важливість тих управлінських рішень, які були прийняті в місті минулого року. В першу чергу – це погашення облігацій на суму 92 млн грн., яке було здійснене у липні та грудні 2012 року. Також велику вагу в цьому має робота з оптимізації міських видатків, коли комунальні підприємства працюють з метою зменшення співфінансування зі сторони міста. — Безумовно, це є позитивний сигнал для кредиторів і для потенційних інвесторів. Я мав з цього приводу розмову з фахівцями ЄБРР, які стверджують, що рейтинг Львова підвищиться як тільки буде врегульована ситуація із Світовим банком, над чим зараз і працює місто. — Якщо кредитний рейтинг міста збільшиться, то ми будемо мати позитивний вплив і на погашення заборгованостей: що вищий рейтинг, то менші відсотки за кредитами. — Сергій Кіраль, начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій

Аналітики відзначають, що рейтинги Львова можуть зрости, якщо місто акумулює достатньо коштів для погашення облігацій терміном погашення у травні 2014 (найімовірніше, за допомогою розміщення облігацій або продажу активів), а також за умови, що показники ліквідності міста покращаться і стануть більш передбачуваними завдяки проведенню зваженої політики у відношенні прямого боргу.

Крім того, позитивний вплив на рівень рейтингів може надати поступове поліпшення ситуації з виконанням зобов'язань за гарантіями.

Зазначимо, Standard & Poor's (S & P) – дочірня компанія корпорації McGraw-Hill, що займається аналітичними дослідженнями фінансового ринку. Компанія належить до трійки найвпливовіших міжнародних рейтингових агентств.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Facebook має намір ввести ...
Наступна новина: ЄБРР надасть 300 мільйонів ...

КОМЕНТАРІ