Маркіян Лопачак: "У Львові будівлю колишнього універмагу хочуть приватизувати за вдесятеро заниженою ціною"

Маркіян Лопачак: "У Львові будівлю колишнього універмагу хочуть приватизувати за вдесятеро заниженою ціною"

15.03.13 14:35 0 1035
Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міськраді вимагає прозорої приватизації приміщень колишнього універмагу по вул. Шевській, 1. Нині ж процес більше нагадує "прихватизацію" в стилі 90-х років минулого століття. Фактично ми є свідками спроби групи осіб, наближених до міського голови, відчужити комунальне майно за мінімальною вартістю. Про це 14 березня 2013 року заявив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

За словами свободівця, з депутатів та громади міста хочуть зробити статистів, адже процес приватизації будівлі по вулиці Шевській, 1 супроводжує шлейф непрозорих дій з боку влади.

"Попередня оцінка вартості приміщень по вул. Шевській, 1 загальною площею 1850 м.кв. становила всього 3450 грн. за 1 м. кв. Якщо ж звернутися в будь-яку посередницьку компанію, то там 1 м. кв. комерційної нерухомості на Площі Ринок оцінюють у 24-40 тисяч грн. Це вже не приватизація – це крадіжка. Депутати ж зчинили галас навколо ситуації і заборонили приватизацію. Процес продовжився в судах, де юридична служба міста зробила усе для того, аби програти справу, й тепер нас рішенням суду зобов'язують провести приватизацію. Парадокс у тому, що ми мусимо його виконати. Відтак, відстояти інтереси громади можемо лише в один спосіб – домогтися справедливої оцінки комунального майна – вона повинна дорівнювати середньо ринковій", – зазначив Маркіян Лопачак.

Однак, як наголосив свободівець, і в цьому є сумніви. Засідання комісії щодо продажу приміщень колишнього універмагу чомусь має суто технічний характер, адже серед восьми оцінювачів, які взяли участь у конкурсі, за дивним збігом обставин правильно оформлені документи виявилися тільки в одного.

"Тобто вже на початку роботи цієї комісії було добре зрозуміло, хто виграє конкурс. Тож наше завдання – надати якомога більшого публічного розголосу подіям довкола продажу колишнього універмагу. Якщо цього не буде зроблено, "Свобода" в рамках чинного законодавства звертатиметься до відповідних правоохоронних органів та до незалежних експертних компаній, щоби провести належну оцінку відповідних приміщень і встановити за них справедливу ціну", – повідомив Маркіян Лопачак.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: з керівниками районних ...
Наступна новина: Споллі: "Ми не контактували ...

КОМЕНТАРІ