На Рівненщині працівники ДСНС проводять профілактичну роботу у сільських населених пунктах, щодо дотримання основних правил пожежної безпеки під час опалюваного періоду

На Рівненщині працівники ДСНС проводять профілактичну роботу у сільських населених пунктах, щодо дотримання основних правил пожежної безпеки під час опалюваного періоду

15.03.13 08:10 0 1110
14 березня співробітники Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій спільно з правоохоронцями та соціальними працівниками органів місцевого самоврядування провели чергову рейдову перевірку житлового сектору в селах Шубків та Нова Українка Рівненського району. Нажаль, у більшості приватних осель, у яких побували учасники рейду, було виявлено чимало порушень правил пожежної безпеки, а саме: не проводиться очищення димоходів та печей від сажі, печі не мають протипожежних розділок (відступки) від горючих конструкцій, підлога з горючих матеріалів не захищена під топковими отворами печей металевим листом, печі мають тріщини, використовуються для димових труб азбестоцементні та металеві труби, експлуатуються саморобні подовжувачі, використовуються пошкоджені розетки, вимикачі та інші електровироби. З усіма, хто вийшов на розмову з працівниками ДСНС була проведена профілактична бесіда та роздані застережливі листівки та роз’яснені основні правила пожежної безпеки у побуті.

Головною метою таких рейдових перевірок є попередження пожеж та інших нещасних випадків серед мешканців сільських населених пунктів. Адже, згідно статистичних даних, сааме в сільській місцевості виникає найбільше нещасних випадків. Тому рятувальники разом із правоохоронцями та працівниками місцевих органів самоврядування в першу чергу відпрацьовують, так звані, „групи ризику” – неблагополучні родини, громадян, що зловживають спиртними напоями та наркотичними речовинами, також приділяють особливу увагу пенсіонерам та багатодітним родинам. Саме взимку у сільських районах Рівненщини найбільший відсоток випадків загибелі людей на пожежах, що виникають через паління громадян у ліжку в нетверезому стані. Буває так, що в хаті згоріли лише ліжко та постільні речі, а людина загинула від отруєння продуктами горіння.

Справжні трагедії також трапляються через несправні печі та через порушення правил їх експлуатації: з цих причин виникають значні пожежі, а також чисельні випадки отруєння продуктами горіння, внаслідок яких гинуть цілі сім’ї.

Рятувальники переконані, що власники даних господарств, піклуючись не лише про власну безпеку, а й безпеку своїх рідних та дітей, звернуть увагу на зроблені зауваження та найближчим часом прикладуть максимум зусиль для того, щоби усунути їх.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині штормове ...
Наступна новина: На Рівненщині відновиться ...

КОМЕНТАРІ