Михайло Головко: "Державна політика спрямована на те, щоб у нас не було здорової нації"

Михайло Головко: "Державна політика спрямована на те, щоб у нас не було здорової нації"

15.03.13 08:07 0 1053
13 березня 2013 року на запрошення громади села Максимівці Збаразького району Тернопільської області та працівників районної комунальної лікарні відбулася зустріч із народним депутатом України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайлом Головком. Участь у заході також взяли депутати Збаразької районної ради свободівці Юрій Дмитришин, Володимир Демчук і Володимир Цолтан.

Зустріч відбулася у форматі зборів представників громади села Максимівці та колективу комунальної лікарні. Медичний персонал стурбований можливими кадровими скороченнями, оскільки в майбутньому це може призвести до закриття лікувального закладу. Медики звернулися до Михайла Головка з проханням не допустити скорочення посад у лікарні. На думку медиків, так звана "оптимізація", яку проводить влада, призведе до закриття низки закладів. За рахунок медицини антидержавні правителі хочуть збалансувати банальне недофінансування охорони здоров'я.

На зустрічі був присутній начальник відділу охорони здоров'я Збаразької райдержадміністрації Василь Гнойовий, який намагався переконати громаду в тому, що закриття закладу необхідне, бо в країні і районі недостатньо коштів. Проте пояснити присутнім, чому на апарат районної адміністрації вистачає коштів, а на лікарню – недостатньо, чиновник не зміг.

"Ми всі є свідками жахливої тенденції: на правоохоронні органи, прокуратуру, СБУ, суди, Адміністрацію Президента коштів завжди достатньо. З кожним роком вони тільки збільшують видатки на своє утримання. А на освіту й охорону здоров'я завжди закладають "залишки". Така державна політика спрямована на те, щоби в нас не було освічених фахівців і здорової нації. Таке "реформування" медичної галузі призведе до того, що медичні послуги стануть важкодоступними або недоступними для усіх верств населення. Ми не допустимо, аби районна влада закрила цю лікарню. На наступній сесії районної ради депутати від ВО "Свобода" винесуть на розгляд питання, яке стосуватиметься розвитку медицини в районні. Наше завдання – не дозволити ліквідації жодного ліжко-місця", – зазначив під час зустрічі з медичним колективом народний депутат України свободівець Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: На Буковині штормове ...

КОМЕНТАРІ