Начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області доповів голові Закарпатської обласної державної адміністрації про готовність до реагування на можливе весняне водопілля

Начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області доповів голові Закарпатської обласної державної адміністрації про готовність до реагування на можливе весняне водопілля

15.03.13 16:44 0 1206
14 березня під час робочої зустрічі начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей доповів голові Закарпатської ОДА про готовність рятувальних підрозділів забезпечувати безпеку громадян під час можливого весняного водопілля.

Зокрема, Мирослав Щербей наголосив, що хоча за прогнозами на річках краю і спостерігатиметься підвищена водність, але критичних рівнів води ми не очікуємо. Так, за інформацією Закарпатського центру з гідрометеорології у верхів’ях річок Тересва, Ріка та Боржава буде спостерігатись поступове підвищення рівня води на 10-50 см. А на Тисі та Латориці, у районі Чопа, завершується формування максимальних рівнів води. Отож загрози виникнення негативних наслідків для населення через весняне водопілля наразі не має. Не оминув увагою головний рятувальник і складні закарпатські перевали, які умови ускладнення погодних умов можуть перетворитись на справжне випробування для водіїв великовагових автомобілів.

«На перевали Воловеччини вже вирушила техніка Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області, яка за необхідності буде надавати допомогу водіям великовагових автомобілів у подоланні Латірського та Абранського перевалів. На випадок виникнення негативних наслідків проявів стихії наша служба готова залучити 420 чоловік особового складу та техніку 28 пожежно-рятувальних підрозділів. Також Управлінням ДСНС узгоджений план спільних дій з усіма службами життєзабезпечення області на випадок виникненні надзвичайної ситуації», - зауважив Мирослав Щербей.

Очільник області Олександр Ледида наголосив: жоден закарпатець не повинен постраждати від стихії

« основне завдання – захист населення Закарпаття від весняних паводків. Усі умови у нас створені. повинен цілодобово працювати штаб, має бути зв’язок з водгоспом, щоб повністю володіти інформацією, моніторити ситуацію кожні 2-4 години», - зазначив Олександр Ледида.

Керівник краю доручив начальнику У ДСНС України у Закарпатській області Мирославу Щербею регулярно доповідати йому про паводкову ситуацію.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Челленджер Сараєво. ...
Наступна новина: На Тернопільщині про ...

КОМЕНТАРІ