На Хмельниччині проведено командно-штабні навчання

На Хмельниччині проведено командно-штабні навчання

15.03.13 13:08 0 874
14-го березня в місті Шепетівка розпочалися командно-штабні навчання територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій. У ході навчань відпрацьовувалися дії органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Шепетівського району у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

За задумом навчань у м. Шепетівка по вул. Шешукова 9а, відбувся вибух природного газу, що спричинив руйнування будівлі та порушення систем життєзабезпечення. Теоретично було відпрацьовано роботу штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, міської комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Практично були відпрацьовані дії аварійно-рятувальних, комунальних, та оперативно-рятувальної служби ДСНС при ліквідації аварії в житловому секторі.

Учасники навчань практично відпрацьовували питання організації оповіщення населення, проведення розвідки місцевості, пошук та евакуацію постраждалих у безпечні райони, надання їм медичної допомоги і виконання невідкладних робіт, а саме: локалізацію осередку вибуху та ліквідацію його наслідків.

Керівництво навчань оцінило дії усіх служб добре, зазначивши, що усі учасники навчання із поставленими завданнями впоралися.

З метою підвищення боєздатності та готовності оперативно-рятувальних підрозділів до дій за призначенням, керівництвом Територіального управління ведеться щоденний контроль за проведенням командно-штабних та інших навчань.

Служба цивільного захисту

Шепетівського району
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: в області ...

КОМЕНТАРІ