На Волині актуальні питання роботи систем життєзабезпечення обговорено в ході урядового селектору

На Волині актуальні питання роботи систем життєзабезпечення обговорено в ході урядового селектору

16.03.13 14:17 0 1058
За дорученням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник провів селекторну нараду. Участь в її роботі взяв заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.

Обговорено низку актуальних питань, зокрема, йшлося про активізацію проведення ремонту вулиць і доріг населених пунктів; організацію Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»; заходи з очищення зливової каналізації в рамках проходження льодоходу, повені та паводків; стан проходження опалювального сезону 2012-2013 р.; актуалізацію розробки містобудівної документації; реалізацію програм соціального житла, стан розрахунків за природний газ, розвиток шкільної та дошкільної мереж.

Міністр, аналізуючи ситуацію, насамперед акцентував увагу керівників регіонів на проведенні робіт із покращення стану дорожньої мережі та чіткій підготовці до можливої повені. Він відзначив, що Волинь є однієї з перших, де на 90% очистили зливну каналізацію. Водночас додав, що гірша ситуація з ремонтом доріг. Загалом в Україні потрібно відновити 75 тис. км дорожньої мережі.

Геннадій Темник наголосив також на необхідності вчасного розрахунку за природний газ та погашенні існуючої заборгованості.

Крім того, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України нагадав, що реалізація соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів продовжується у поточному році. Для цього у державному бюджеті передбачено 300 млн грн. Загалом Мінрегіон розраховує забезпечити укладення 6700 іпотечних договорів у рамках програми здешевлення іпотеки 3+13%.

У контексті проведення акції «За чисте довкілля» Міністр звернув увагу на доцільність організації толок у передсвяткові дні та залучення до них якнайбільшої кількості людей. На ініціативу міністерства заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк доручив профільним керівникам спланувати у квітні висадку дерев на незадіяних землях.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ