На Волині пріоритетне завдання в культурній сфері – ліквідація неповної зайнятості клубних та бібліотечних працівників

На Волині пріоритетне завдання в культурній сфері – ліквідація неповної зайнятості клубних та бібліотечних працівників

16.03.13 15:33 0 1099
Під час колегії управління культури облдержадміністрації йшлося про підсумки творчої, фінансово-господарської діяльності закладів культури, мистецтва, охорони культурної спадщини в області у 2012 році, а також визначалися завдання галузі на рік теперішній.

Зокрема зазначалося, що загальний обсяг бюджетних призначень у галузі за минулий рік склав 176 млн. грн. і, порівняно з 2011 роком, зріс на 25%. З обласного бюджету було спрямовано понад 50 млн. грн., або 28,5 % бюджету області. Середня заробітна плата по галузі за 2012 рік становить 2276 грн., що на 540 грн. або на 31 % більше від попереднього року.

5 працівників культури і мистецтва відзначені державними нагородами, 70 - отримували персональні стипендії голови облдержадміністрації і голови обласної ради. Розмір обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва за вагомі творчі здобутки зріс з 1000 до 2500 грн.

У результаті перемоги в ІІІ раунді конкурсу проектів за програмою “Бібліоміст” 11 районних ЦБС відкрито Інтернет-центри у 53 сільських бібліотеках-філіях, парк комп’ютерної техніки бібліотек майже подвоївся. На 6,5 тисяч примірників книг поповнилися фонди бібліотек.

Протягом року успішно реалізована програма культурно-мистецьких заходів. Проведено 9 міжнародних, всеукраїнських та обласних наукових конференцій.

Відповідно до завдань, визначених дорученням Президента України, реставровано ряд пам’яток національного значення. Упродовж року ремонтно-оздоблювальні роботи виконані на 530 об’єктах культури і мистецтва на суму понад 15 млн. грн., що удвічі більше ніж у 2011 році.

Підсумовуючи результати роботи галузі культури області, заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк загострив увагу на необхідності вирішення у цьому році проблемних питань, зокрема: поліпшенні матеріально-технічного стану сільських закладів культури, відновлення опалення у бібліотечних та клубних установах. Тільки 70% клубних працівників мають фахову освіту,тоді як недостатньо ефективно здійснюється працевлаштування молодих спеціалістів – випускників Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф. Стравінського. Пріоритетне завдання – ліквідація неповної зайнятості клубних та бібліотечних працівників.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині депутати ...
Наступна новина: Віталій Михайлішин привітав ...

КОМЕНТАРІ