На Волині запрацював проект «Знову до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною»

На Волині запрацював проект «Знову до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною»

16.03.13 12:32 0 1137
Волинь стала однією з п’яти пілотних областей, у яких стартує проект «Знову до роботи: реінтеграція матерів і батьків до професійного життя після відпустки по догляду за дитиною». Він впроваджується всеукраїнською громадською організацією «Ліга соціальних працівників України» за підтримки Представництва ЄС в Україні і розрахований на 2013-2015 рр.

за участі заступника голови облдержадміністрації Сергія Ющака, відбулася презентація основних принципів, завдань та очікуваних результатів проекту.

Як поінформувала президент ВГО «Ліга соціальних працівників України» Світлана Толстоухова, проект покликаний створити інноваційну модель підтримки матерів і батьків після відпустки по догляду за дитиною та подальше її впровадження на українських підприємствах, організаціях та установах.

За словами Світлани Толстоухової, проблема, на розв’язання якої спрямовано проект, є доволі актуальною і полягає в тому, що в багатьох випадках умови повернення матерів до роботи після відпустки по догляду за дитиною є несприятливими. Часто права жінок у цій ситуації ігноруються, незважаючи на захист законодавства. Тому, на думку організаторів, вкрай важливим є розробка механізмів комфортної реінтеграції, впровадження їх на підприємствах, а також подальше їх втілення на законодавчому рівні як напрямок державної соціальної політики.

Як наголошували учасники презентації, одним з важливих психологічних аспектів є впевненість у тому, що дитина працівника протягом дня перебуватиме у комфортних умовах та під наглядом спеціалістів. Особливо це необхідно маленьким дітям та дошкільнятам. В контексті цього відзначили актуальність Ініціатив Президента України, однією з яких є значне розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Заступник голови облдержадміністрації Сергій Ющак наголосив, що в області вже протягом тривалого часу працюють над вирішенням цього питання: «Минулого року на Волині відкрили 4 нові дитсадки, у значній їх кількості проведено реконструкцію. На 2013 у нас теж великі наміри, зокрема у планах створення 325 місць для дошкільнят в обласному центрі».

На завершення зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю між ВГО «Ліга соціальних працівників України» та Волинською облдержадміністрацією.

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ