Візит німецьких школярів до луцьких гімназистів

Візит німецьких школярів до луцьких гімназистів

16.03.13 10:48 0 1041
Перебування німецьких школярів у Луцькій гімназії №4 імені Модеста Левицького стало уже доброю традицією. Проект «Обмін школярами» відбувається уже 5 рік з загальноосвітньою школою «Фріденсталь» м.Герфорда, Німеччина. Нині у німецькій школі навчається 1200 учнів. Навчальний заклад здійснює обмін учнями з Францією, Англією, Польщею, Україною. За результатами щорічного рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів Німеччини, школу «Фріденсталь» визнано однією з п’ятнадцяти кращих у 2012 році. До послуг учнів у школі є чотири спортивні зали, три технічні класи, три кабінети дизайну та інше. Учні мають змогу вивчати такі іноземні мови: англійську, французьку, російську, турецьку та латинь.

У березні 2012 року учні з луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького у Німеччині працювали за програмою «Футбол. Євро – 2012». Протягом тижня учасники програми відвідали навчальний заклад, побували на екскурсіях у визначних місцях міста, тренувались перед відповідальним українсько-німецьким футбольним матчем. Їх старання були не марними. З результатом 3:0 українські гімназисти перемогли своїх однолітків з м.Герфорда і вибороли «Міні-Кубок чемпіонів».

З 12 по 19 березня у місті Луцьку німецькі та українські школярі реалізовують програму «Міні-Олімпійські ігри» в Україні. Оскільки Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького – школа сприяння здоров’ю, то було вирішено й надалі працювати над програмами спортивної тематики.

Німецьких школярів приймають сім'ї учнів гімназії, які знайомлять гостей з українськими традиціями, звичаями, побутом Волині. В рамках програми німецькі учні відвідують уроки за розкладом українських учнів-господарів, спілкуються з учнями гімназії, активно проводять дозвілля, приймаючи участь у різного виду змаганнях і конкурсах. Адже кожен день програми – це день Олімпійського виду спорту: футбол, волейбол, баскетбол, теніс, плавання; протягом якого відбувається презентація виду спорту, відвідування уроків фізкультури, тренувальні ігри, зустрічі з відомими волинськими спортсменами та кращими учнями-спортсменами гімназії кандидатами в майстри спорту та майстрами спорту.

Протягом тижня було організовано дозвілля в розважальному комплексі «Адреналін-Сіті»: катання на картингах, гра в настільний теніс, бадмінтон.

День баскетболу запам’ятається не лише тренувальними іграми в баскетбол, презентацією олімпійського виду спорту, але і відвідуванням баскетбольного матчу «Волинь-баскет – Муссон».

Радо зустрічала гостей «Снігова королева» катанням на ковзанах. Так презентували українські учні своїм гостям зимовий вид спорту - хокей.

А от плавання – не лише презентація і розмови, але і практичне заняття в Луцькому плавальному басейні, де тренувальні заняття провели справжні майстри справи – тренери спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву плавання міста Луцька, вихованцем якої є учень 11-Б класу гімназії – майстер спорту з плавання Вадим Березін.

Протягом тижня на учнів чекають захоплюючі екскурсії старовинними і чарівними містами України - Луцьком і Львовом.

На закінчення терміну перебування німецьких школярів у гімназії заплановано спільний святковий концерт, презентація учнівських міні-проектів, захист і обговорення наступної програми зустрічі, обмін враженнями.

Управління освіти міської ради

(724 800, 728 058)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Від вибухів у Багдаді ...
Наступна новина: Максимов: "Металург" без ...

КОМЕНТАРІ