У Луцьку  реалізується проект «Енергія для мерів Сходу»

У Луцьку реалізується проект «Енергія для мерів Сходу»

16.03.13 15:57 0 1128
Заступник міського голови Тарас Яковлєв провів робочу нараду щодо реалізації у місті Луцьку проекту «Енергія для мерів Сходу» за участю начальників відділу енергозбереження управління економіки Костянтина Патракеєва, управління міжнародного співробітництва та туризму Миколи Іванюка, відділу обліку та звітності Світлани Горай, а також спеціалістів названих управлінь.

Проект реалізується Європейським Союзом в особі Представництва Європейського Союзу в Україні, Болонським університетом (кафедра цивільної інженерії, екології та матеріалознавства) за підтримки Асоціації «Енергоефективні міста України». Період реалізації проекту – 30 місяців, до 30 червня 2014 року.

Тарас Яковлев зауважив, що підготовка пакету документів для підписання на фінішному етапі. Вони готові на 99 відсотків, потрібно лише зробити певні узгодження кошторисів основних заходів. Костянтин Патракеєв, детально розповів про обсяг робіт, які можна виконати на грантові кошти.

Об’єктом для впровадження пілотного проекту пропонується ДНЗ №7 міста Луцька. Бюджет проекту безпосередньо для Луцька становить 42 718 євро. На впровадження енергоефективних заходів для ДНЗ №7 виділяється 30 000 євро. У навчальному закладі опалення здійснюється від централізованої системи теплопостачання. Встановлено 46 енергозберігаючих вікон та 4 нових дверей. Все ж ще є чимало проблем, які потрібно виправити. Це нерівномірна температура в приміщеннях, велике споживання теплової енергії та неможливість зменшення подачі теплоносія при високій температурі в окремих приміщеннях; не утеплені труби в підвалі, частково закритий доступ до радіаторів системи опалення (40 радіаторів закриті дерев’яними решітками); поганий стан трубопроводів системи опалення, які до того ж змонтовані у підлозі, що ускладнює доступ.

Отже, серед першочергових енергозберігаючих заходів, які будуть проводитись у ДНЗ №7: встановлення індивідуального теплового пункту з автоматизованим погодним регулюванням; ревізія та балансування системи опалення; забезпечення вільного доступу до радіаторів; встановлення зарадіаторних тепловідбивних екранів; часткова заміна вікон на енергозберігаючі. У перспективі планується утеплення стін та даху будинку, повна заміна вікон на енергозберігаючі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Замість відновлення руху на ...

КОМЕНТАРІ