Члени спостережної комісії при виконавчому комітеті  міської ради провели виїзне засідання у Луцькому слідчому ізоляторі

Члени спостережної комісії при виконавчому комітеті міської ради провели виїзне засідання у Луцькому слідчому ізоляторі

16.03.13 18:02 0 1218
Голова комісії, перший заступник міського голови Святослав Кравчук разом із членами комісії розглянули подання про умовно-дострокове звільнення від покарання, звернення громадян та ознайомились з умовами перебування засуджених у Луцькому слідчому ізоляторі.

Також члени комісії поспілкувалися з начальником Луцького СІЗО Сергієм Кирєєвим, який поінформував, що нині у них перебуває 247 засуджених, серед яких 18-ть жінок та двоє неповнолітніх. Він зазначив, що в минулому році відремонтовано пост, де утримуються жінки та неповнолітні.

Сергій Кирєєв розповів і про проблеми, які потребують вирішення. Зокрема, потребує ремонту харчоблок. Складна ситуація, за словами Сергія Кирєєва, з газовими колонками, які уже застарілі, й постійно ламаються. Керівник СІЗО хотів би їх замінити на котел, однак, коштів на це нема. Також існує проблема й з пральними машинами.

Крім того, у слідчому ізоляторі є й власна виробнича база. Зокрема, виготовляють віники, картонні коробки, вироби з дерева тощо.

Також, за грантові кошти Ради Європи, на базі СІЗО планують у цьому році відкрити спеціалізовану аптеку.

Поспілкувавшись з керівництвом слідчого ізолятора, члени комісії оглянули приміщення, зокрема, пост, де утримуються жінки, харчоблок, пральню, медичний блок.

На території СІЗО є каплички. Щосуботи сюди приходить священик і засуджені можуть з ним поспілкуватися.

Також до їх послуг діє бібліотека. Окрім тієї літератури, яка є у фонді, засуджені мають можливість, за власний кошт, виписувати періодичні видання.

У медичному блоці є лабораторія, стоматологічний та рентген кабінет, окремі камери для утримання хворих на туберкульоз тощо. Тут здійснюють прийом лікарі з спеціалізованих медичних закладів. При потребі, засуджених вивозять на поглиблене обстеження до лікарень.

У СІЗО також є спеціально обладнана кімната для участі затриманих та засуджених у судових засіданнях у режимі відеозв’язку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ