На Львівщині за січень-лютий 2013 року управлінням соціального захисту профінансовано державну допомогу по вагітності та пологах мешканцям на суму понад 630 тис. грн.

На Львівщині за січень-лютий 2013 року управлінням соціального захисту профінансовано державну допомогу по вагітності та пологах мешканцям на суму понад 630 тис. грн.

16.03.13 09:53 0 2064
Актуально про соціальний захист. За січень-лютий 2013 року управлінням соціального захисту ЛМР профінансовано державну допомогу по вагітності та пологах мешканцям на суму понад 630 тис. грн.

Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» право на допомогу по вагітності та пологах мають вагітні жінки (у тому числі неповнолітні), які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, а саме:

* жінки, звільнені з роботи у зв'язку з ліквідацією підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, за умови, що вагітна жінка була звільнена з роботи не раніше, ніж за шість місяців до набуття права на одержання допомоги;

* жінки, зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні;

* аспірантки, докторантки, клінічні ординатори, студентки вищих навчальних закладів та професійно-технічних навчальних закладів;

* непрацюючі жінки.

* жінки, зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності, які не сплачують страхові внески до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Призначення допомоги здiйснюється на пiдставi:

* заяви (заповнюється на підставі паспорта);

* довiдки лiкувального закладу встановленного зразка;

* реєстраційного номеру облікової картки платника податків (ідентифікаційного номеру);

* трудової книжки;

* довiдки лiквiдацiйної комiсiї для жiнок, звiльнених з роботи у зв'язку з лiквiдацiєю пiдприємства, установи, органiзацiї;

* довiдки державної служби зайнятостi для жiнок, зареєстрованих у державнiй службi зайнятостi як безробiтнi;

* довідки Пенсійного Фонду України про те, що жінка — суб'єкт підприємницької діяльності перебуває (не перебуває) на обліку в органах Пенсійного фонду та не бере участь на добровільних засадах у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні з тимчасової втрати працездатності.

* особи, які усиновили чи взяли під опіку дитину протягом 2 місяців з дня її народження, подають рішення про усиновлення чи встановлення опіки.

Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через шість місяців з дня закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, та виплачується жінкам за весь період відпустки.

За період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, що збігається з відпусткою по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомога у зв’язку з вагітністю та пологами виплачується незалежно від одержання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в розмірі, визначеному для непрацюючих жінок.

Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами надається у розмірі 25% від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи із розрахунку на місяць, з 1 січня 2013 року розмір допомоги становить 286,75 грн.

Для отримання детальнішої інформації мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів управління соціального захисту:

Галицький:              тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:         тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:            тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:         тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський:     тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:              тел.:  254-64-80     (просп. Червоної Калини, 66)

«Єдині приймальні» районних відділів соціального захисту працюють без обідньої перерви, з понеділка до четверга з  8 до 19 год., в п’ятницю з 9 до 16:45 год.

Про це повідомили у Львівській міській раді

PS: Про вплив омега-3 жирних кислот протягом вагітності читайте на Медичному Ресурсі medresurs.in.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ