Пріоритетом роботи Львівської ОДА є безпека громадян та боротьба з корупцією, – В.Шемчук

Пріоритетом роботи Львівської ОДА є безпека громадян та боротьба з корупцією, – В.Шемчук

16.03.13 13:27 0 954
15 березня голова облдержадміністрації Віктор Шемчук провів зустріч з делегацією Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, що прибула на Львівщину для налагодження співпраці в правовій сфері.

Делегацію США очолив радник з правових питань Посольства США в Україні Джон Екстрем. Також з американської сторони участь у візиті взяли професор права Вейнського державного університету США Пітер Дж. Геннінг та юрист Посольства США в Україні Назар Федорчук.

Під час розмови з очільником Львівщини Джон Екстрем зазначив: «Ми хочемо допомогти усім сторонам кримінального процесу ознайомитись з тим, як працює новий Кримінальний процесуальний кодекс України. Наша робота націлена на підготовку та навчання того, як кримінальний процес повинен розвиватись у суді».

Радник з правових питань Посольства США також повідомив, що наступного місяця в Національній академії прокуратури України у Києві відбуватиметься практичний тренінг для понад 50 прокурорів України за участю шести американських федеральних прокурорів. «Планується, що  упродовж 2 тижнів ми практично розігруватимемо судовий процес.  Після чого подібні навчання щодо навиків та вмінь у кримінальному процесі проведуть вже українські прокурори у своїх областях», – зазначив він.

Голова Львівської ОДА висловив переконання, що візити науковців США та організація тренінгів з правових питань безумовно сприятимуть активізації співпраці Львівщини з американською стороною. «Такі тренінги обов’язково слід проводити в Україні, для того щоб цей доволі не простий процес переходу від старого КПК до нового був здійснений у найкоротший час та найбільш ефективно», – додав він.

Окрім цього, Джон Екстрем розповів, що у Посольстві США зараз працюють над програмою моніторингу, яка буде відслідковувати стан запровадження нового КПК в судах та за окремими справами.  Він також зазначив, що Львівщина буде одним із регіонів, де здійснюватиметься цей моніторинг.

Керівник області поінформував представників американської сторони про основні пріоритети розвитку: «На нашими пріоритетами є безпека громадян та їх життєдіяльності, а також боротьба з корупцією у правоохоронній системі та органах державної влади», – зазначив Віктор Шемчук, - «Ми підготували Програму протидії злочинності і плануємо, що у квітні на сесії обласної ради вона буде затверджена. Крім цього, ми запроваджуємо програму «Безпечне місто», що стосуватиметься в першу чергу невеликих міст. Але найважливішим є те, що ми плануємо започаткувати нову програму «Львівська область – регіон без корупції».

Віктор Шемчук також наголосив, що Львівська область завжди буде партнером у таких починаннях та підтримуватиме подібні ініціативи. Він також зазначив, що Львівщина готова стати одним із пілотних регіонів, задля викорінення оргзлочинності, корупції та операцій, пов’язаних з відмиванням коштів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку микола Романюк ...
Наступна новина: Рівненщина: операція ...

КОМЕНТАРІ