У Львові завершився дводенний семінар з медичного права для представників дев’яти областей України

У Львові завершився дводенний семінар з медичного права для представників дев’яти областей України

16.03.13 13:43 0 854
Нещодавно у місті Львові завершився дводенний семінар з медичного права для організаторів охорони здоров’я Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької, Рівненської, Одеської та Волинської областей.

Як повідомили у департаменті охорони здоров?я облдержадміністрації, даний захід відбувся з ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з Міністерством охорони здоров’я України та за сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

Метою семінару було формування базових теоретичних знань з медичного права, практичних механізмів правореалізації, піднесення рівня правової культури та правосвідомості для збереження балансу взаємин між суб’єктами медичних правовідносин і дотримання прав людини у сфері охорони здоров’я.

Лекції учасникам семінару читали експерти, медики, провідні українські фахівці з медичного права. Зокрема, у заході взяли участь директор програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження» Вікторія Тимошевcька, експерт громадського об’єднання ГО «Інститут правових досліджень та старатегій» Айгуль Муканова, президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» Ірина Сенюта.

Упродовж двох днів проведення цього заходу його учасники розглянули питання міжнародно-правових механізмів і стандартів в галузі охорони здоров’я та прав людини, правовий статус пацієнтів в Україні, біоетичні засади здійснення медичної практики.

На завершення семінару усі учасники отримали сертифікати відповідного зразка.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Команда перукарів ...
Наступна новина: A Bola: київське "Динамо" ...

КОМЕНТАРІ