У Львові відбувся обласний етап Всеукраїнських конкурсів «Юний дослідник» та «Біологія, екологія, сільське господарство»

У Львові відбувся обласний етап Всеукраїнських конкурсів «Юний дослідник» та «Біологія, екологія, сільське господарство»

16.03.13 17:54 0 2425
13 березня на базі Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру відбулись очні тури обласних етапів Всеукраїнських конкурсів дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» і науково-дослідницьких та винахідницьких проектів «Біологія, екологія, сільське господарство».

Метою даних заходів є виявлення та підтримка учнівської молоді, які мають здібності до експериментальної та дослідницької роботи в галузі біології (природознавства), екології та сільського господарства, а також залучення школярів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів до експериментально-дослідницької роботи з різних напрямів природничих наук.

Як повідомили у департаменті з питань освіти, науки, сім’ї та молоді облдержадміністрації, конкурс дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» відбувся у номінаціях: «Я і природа», «Рослини навколо нас», «Тваринний світ», «Охорона здоров’я», «Народознавство, краєзнавство».

На заочний тур цього конкурсу було подано 58 робіт учнів 4-6 класів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з 17 районів області, міст Борислава, Дрогобича, Стрия, Самбора, Червонограда, Львова. Двадцять шість робіт дослідницького характеру були допущені до захисту на очному турі.

На належному рівні, з використанням мультимедійної презентації, представили свої роботи школярі Бродівського, Жовківського, Мостиського, Сокальського, Яворівського районів, міста Львова.

За підсумками компетентного журі переможцями конкурсу «Юний дослідник» стали: учениця 6 класу Варязької ЗОШ І-ІІІ ст. Сокальського району Городецька Анна (номінація «Рослини навколо нас»), учениця 4 класу Золотковицької ЗОШ І-ІІ ст. Мостиського району Семен Ірина (номінація «Тваринний світ»), учениця 4 класу Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Бродівського району Шиманюк Галина (номінація «Охорона здоров’я»), учениця 5 класу Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Бродівського району Ганушкевич Мар’яна (номінація «Я і природа» - з роботою Всё о жуках), учениця 5 класу ЗОШ № 2 м. Жовкви Бондаренко Анна (номінація «Народознавство, краєзнавство»).

На конкурс науково-дослідницьких та винахідницьких проектів «Біологія, екологія, сільське господарство» було подано 29 робіт учнів 7-9 класів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів із 10 районів області та міста Львова. До захисту в очному турі було допущено дев’ятнадцять робіт.

Найбільш цікавими і змістовними були проекти учнів Городоцького та Мостиського районів.

Під час відкритої стендової презентації школярі захищали дослідницькі проекти у трьох категоріях: «Біологія», «Екологія», «Медицина та охорона здоров’я».

За підсумками журі в номінації «Біологія» переможцями стали: вихованець гуртка «Кімнатне квітникарство» Львівського МДЕНЦ Дубинець Данило, учень 7 класу НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Буського району Крушельницький Андрій, учениця 7 класу НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Буського району Залізко Мар’яна.

У номінації «Екологія» перемогу здобула учениця 8 класу Городоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 Тюлькіна Олена.

В номінації «Медицина та охорона здоров’я» переможцями стали учениця 8 класу Кость Анастасія та учень 9 Городоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 Горошко Василь.

Усі переможці та призери нагороджені грамотами департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді Львівської ОДА, а також подарунковою літературою.

Роботи переможців будуть надіслані до оргкомітету Всеукраїнських конкурсів дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» і науково-дослідницьких та винахідницьких проектів «Біологія, екологія, сільське господарство» для участі у відбірковому (заочному) етапі.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ