Ірина Фаріон: "Молодь повинна мати опірність процесу глобалізації. Адже без усвідомлення своєї ідентичності людина є лише тілом без душі"

Ірина Фаріон: "Молодь повинна мати опірність процесу глобалізації. Адже без усвідомлення своєї ідентичності людина є лише тілом без душі"

16.03.13 11:15 0 1166
15 березня 2013 року голова парламентського підкомітету з питань вищої освіти свободівка Ірина Фаріон взяла участь у зустрічі з головами та провідниками молодіжних організацій української діаспори.

Під час зустрічі з народним депутатом молодь, зокрема, цікавилася мовним законопроектом опозиції, причинами чисельності законопроектів щодо вищої освіти, зареєстрованих у Верховній Раді, та державними програмами підтримки української діаспори.

Ірина Фаріон зазначила, що сприятиме розслідуванню цільовості використання бюджетних коштів, направлених з бюджету на освітні програми українців за кордоном. Так, свободівка подаватиме відповідний запит до Контрольно-ревізійного управління та ініціюватиме скликання засідання парламентського комітету з питань освіти та науки, аби з‘ясувати куди спрямовуються кошти, які передбачені в бюджеті для освіти закордонних українців.

Відповідаючи на запитання про позиціонування України на міжнародній арені, Ірина Фаріон наголосила, що інтеграція в ту чи іншу спільноту не розв‘яже внутрішніх проблем України, які існують зараз. Відтак, головне завдання України – це деколонізація способу мислення і способу життя.

"Інтеграція в будь-яку спільноту – це демонстрація розірвання взаємин із "русскім мірам". Проблема сьогочасної України полягає не в процесі інтеграції. А в тому, що Україна знає про саму себе. Бо інтеграція не вирішить наших внутрішніх проблем. Це не панацея", – підкреслила свободівка.

Ведучи мову про хворобу заробітчанства, на яку страждає значна частина українців, Ірина Фаріон зазначила: "Я з великою повагою ставлюся до української діаспори, яка опинилися поза межами держави з політичних міркувань. Але не розумію тих українців, які залишають Україну з економічних мотивів. Як голова парламентського підкомітету з питань вищої освіти, я дуже стурбована тим, що Україна часто вчить своїх дітей орієнтуватися і працювати на чужі держави. Адже за набагато складніших обставин українці знаходили в собі сили жити і працювати на рідній землі.

Молодь повинна мати елементарну опірність процесу глобалізації й розуміти, що без усвідомлення своєї ідентичності людина є лише тілом без душі".

"Філософія споживацтва, яка окупувала весь світ, є загально руйнівною і для України, і для Європи, й решти світу. Слід навчитися брати один в одного позитиви, а не малювати одну країну кольоровими барвами, а іншу зображати в негативних тонах. Я в жодному разі не маю на увазі Росію, адже це одвічний стратегічний ворог України, від якого треба дистанціюватися, використовуючи такі проекти, як Європейська унія або НАТО.

Однак ми повинні зрости внутрішньо, аби бути спроможними спиратися на власні сили. Тільки тоді нас шануватимуть і з нами рахуватимуться у світі", – наголосила Ірина Фаріон.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині мешканців ...

КОМЕНТАРІ