На Рівненщині затримати злодія правоохоронцям допоміг… батюшка

На Рівненщині затримати злодія правоохоронцям допоміг… батюшка

16.03.13 10:53 0 1120
У селі Уїздці Здолбунівського району настоятель Свято–Троїцької церкви отець Павло господарюючи у своєму підсобному господарстві помітив невідомого чоловіка, який йшов до храму. Священик поспішив до обителі аби перевірити недобрі передчуття. І не помилився. Поблизу підсобного приміщення, розташованого біля церкви він помітив на снігу сліди від взуття. Повернувшись хутко додому зателефонував на 102 та прихопивши сокиру повернувся на подвір’я храму. Саме в підсобці він і застав непроханого гостя, який зажався у кутку.

– Спочатку я не знав скільки їх. Сокирою пригрозив. А тільки після того переступив поріг приміщення. Звідки мені було знати, що в них на думці, – розповідає отець Павло. –Добре, що міліція швидко приїхала.

Вже за кілька хвилин злодій був затриманий. Зловмисником виявися 21-річний Олександр житель Тернопільської області, який вже тричі притягувався до кримінальної відповідальності, з яких один раз за аналогічний злочин. До того ж на момент перебування в Уїздцях стосовно нього вже діяла міра запобіжного заходу – домашній арешт. Вже при огляді міліціонери вилучили в нього «заточку». На запитання нашого кореспондента хлопець відповідає охоче:

– Я їхав до батька у Гощанський район, – каже Олександр.– Заглянув сюди в село, знайшов церкву. Думав поживлюсь чимось. Розраховував на гроші, а так красти тут нема чого (сміється.,–авт.). Тепер знов засудять.

Як тільки священик повідомив до міліції про спробу пограбування церкви в Уїздці на місце події виїхав і начальник УМВС України у Рівненській області Василь Лазутко.

— З таких людей, як отець Павло варто брати приклад. Минулого року в Острозькому районі нам також священик допоміг затримати двох жителів з Молдови, які здійснювали крадіжки з церков, – говорить начальник УМВС Василь Лазутко. – Ми всіляко сприяємо таким людям і завжди дякуємо за такі вчинки.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 194 КК України (Умисне знищення або пошкодження майна). Правоохоронці забрали молодика до райвідділу.Триває слідство.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Максимов: "Металург" без ...
Наступна новина: Андріян Гутник: ...

КОМЕНТАРІ