ЄС: згоди про постачання зброї сирійським повстанцям поки немає

ЄС: згоди про постачання зброї сирійським повстанцям поки немає

16.03.13 12:15 0 922
Лідери Євросоюзу поки що не визначилися з рішенням – чи постачати зброю повстанцям, які протистоять режимові президента Сирії Башара Асада. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Наступного тижня в Дубліні пройдуть переговори міністрів закордонних справ держав Євросоюзу. Учасники зустрічі повернуться до обговорення доцільності подальшого європейського ембарго на постачання зброї сирійським опозиціонерам, – повідомив у п’ятницю по закінченню дводенного саміту ЄС президент Європейської Ради Герман ван Ромпей.

«Питання ембарго на постачання зброї порушили деякі члени Ради Європи. Ми домовилися доручити нашим міністрам закордонних справ – оцінити ситуацію в першочерговому порядку вже на неформальній зустрічі наступного тижня в Дубліні і виробити спільні рішення», – повідомив ван Ромпей.

Франція і Велика Британія закликають партнерів по Євросоюзу скасувати ембарго, серед противників такого кроку – Німеччина. Як сказав, виступаючи на саміті, французький лідер Франсуа Олланд, Європа не може залишатися байдужою до того, що сирійців убивають, а президент цієї країни не зацікавлений в політичному рішенні триваючого конфлікту.

Дебати в Євросоюзі відбувають на тлі повідомлень про те, що головні союзники уряду Сирії, Іран і Росія, продовжують постачати зброю режимові Асада.

За даними ООН, за два роки конфлікту в Сирії загинули понад 70 тисяч людей. Ще мільйон людей були змушені втекти за кордон, а чотири мільйони осіб залишаються переміщеними всередині Сирії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині внаслідок ...
Наступна новина: Лахтер: Психічне здоров'я ...

КОМЕНТАРІ