Тернопільська область: рятувальники борються з сніговою стихією

Тернопільська область: рятувальники борються з сніговою стихією

16.03.13 18:50 0 1314
15 березня у Тернопільській області, внаслідок сильних снігопадів, хуртовин, посилення швидкості вітру, швидкість якого місцями досягає 17-22 м/сек., утворились снігові замети, місцями налипання мокрого снігу та ожеледь. Внаслідок чого на автодорогах області виникають автомобільні затори.

Рятувальники у взаємодії з дорожніми, комунальними службами та підрозділами Державтоінспекції вживають вичерпних заходів для вивільнення автомобілів зі снігових пасток та забезпечення безперебійного руху транспорту автомобільними дорогами державного та місцевого значення, а також комунального транспорту в населених пунктах. З метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов, Управлінням державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області у цілодобовому режимі ведеться посилений моніторинг обстановки.

Рятувальники підготувалися до боротьби з наслідками прогнозованої стихії. Ще 14 березня, після оголошення штормового попередження, на автодорогах державного значення у Бучацькому, Кременецькому районах та об’їзній у місті Тернополі, у місцях прогнозованого утворення транспортних заторів – ділянках, де в грудні 2012 року, внаслідок складних погодних умов, викликаних тривалими снігопадами у полоні снігових заметів опинилась значна кількість автотехніки та людей, було організовано чергування автомобільних тягачів та автомобілів підвищеної прохідності, що можуть використовуватися як тягачі. Також з метою захисту населення від негоди у Тернополі та у селі Хмелівка Теребовлянського району були розгорнуті 2 стаціонарні пункти обігріву та приведені в готовність 3 мобільних пункти обігріву.

На даний час до рятувальних робіт вже залучено 18 одиниць інженерної та пожежно-рятувальної техніки та близько 120 чоловік особового складу.

Станом на 18:00 15 березня через снігові замети обмежений проїзд до 35 населених пунктів та 50 пунктів опинилися без електроенергії. Працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області на складних ділянках автотраси вже відбуксирували з кюветів більше 65 автомобілів та врятували понад 170 чоловік.

Зокрема, у Бережанському районі поблизу села Вербів рятувальники надали допомогу породіллі та бригаді швидкої медичної допомоги, чий автомобіль застряг в сніговому заметі: за допомогою спецтехніки вони доставили медиків та жінку, яка потребувала негайної лікарської допомоги до Бережанської центральної районної клінічної лікарні. Поблизу села Жизномир у Бучацькому районі працівники ДСНС дістали з узбіччя маршрутний автобус, у якому перебувало 7 пасажирів. В селі Переходи Чортківського району рятувальники із снігових заметів витягли чотири легкових автомобілі та пасажирський бус, в яких знаходилось 17 людей з них двоє дітей. В Зборівському районі на автодорозі Тернопіль – Львів рятувальники відбуксирували 4 легкових, 2 вантажних автомобілі та 2 автобуси, в яких знаходилось 27 людей, з них 7 дітей, які потрапили в снігові пастки.

Роботи по ліквідації наслідків негоди тривають. Проводиться постійний моніторинг обстановки на автошляхах області.

ВІДЕО
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ