розглянуто актуальні питання діяльності Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» на теренах області

розглянуто актуальні питання діяльності Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» на теренах області

16.03.13 15:08 0 956
«Знати – щоб передбачати, передбачати – щоб діяти» таке гасло Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» – руху, діяльність якого спрямована на пропаганду здорового й безпечного способу життя та популяризацію професії рятувальника. Саме ці та інші, не менш важливі питання були розглянуті під час обласного семінару з відповідальними працівниками освіти районних держадміністрацій, управління освіти і науки Тернопільської міської ради, що відбувся 14 березня в Тернополі.

Перед відкриттям заходу його учасники мали змогу ознайомитися з виставкою інформаційних та фотоматеріалів, зразків навчально-методичної літератури з питань цивільного захисту, безпеки життєдіяльності та призами, здобутими вихованцями гуртка юних рятувальників «Школа безпеки» Почаївського будинку дитячої творчості – переможцями ХІІ Всеукраїнського збору-змагання юних рятувальників Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» та лауреатами Х Міжнародного збору-змагань у Республіці Білорусь, у 2012 році.

Відкриття семінару відбулося під головуванням начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Тернопільської облдержадміністрації Василя Майки. Участь у ньому також взяли заступник начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області Андрій Ковбасюк, перший заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Володимир Долинний та інші відповідальні особи.

Метою заходу є удосконалення роботи з місцевими осередками Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», гуртків «Юний рятувальник», керівниками, тренерами районних, місцевих команд, членами суддівської колегії, обласного збору-змагання «Школа безпеки», приуроченого пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС полковника внутрішньої служби Леоніда Кудринського. Тож доповіді учасників семінару були присвячені організації навчання учнівської молоді, ролі гуртків «Школи безпеки» у формуванні вмінь та навичок поводження у надзвичайних ситуаціях. Учасники семінару обговорювали шляхи вдосконалення роботи, спрямованої на формування у дітей та молоді культури безпеки життєдіяльності.

На завершення за вагомий особистий внесок у розвиток дитячого руху «Школа безпеки», формування культури безпечної життєдіяльності серед учнівської молоді, формування у неї відповідального ставлення до особистої і колективної безпеки, здобуття практичних навичок та умінь поведінки у надзвичайних ситуаціях та популяризації професії рятувальника - ряд правників освіти та професійних рятувальників були заохочені грамотами Територіального управління МНС України у Тернопільській області та Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Костов попросив судити ...
Наступна новина: Волинська область: у місті ...

КОМЕНТАРІ