В Тернополі усі сили комунальників спрямовані на боротьбу зі стихією

В Тернополі усі сили комунальників спрямовані на боротьбу зі стихією

16.03.13 16:46 0 1124
Автомобілі, котрі паркують вздовж доріг у Тернополі, заважають роботі снігоочисної техніки. Цю проблему озвучив заступник міського голови Владислав Стемковський.

«Автомобілі заважають руху великогабаритної техніки, яка не може маневрувати, як велосипед. Ми не маємо права використовувати евакуатори, тому єдиний вихід – звертатися до Державтоінспекції з проханням забезпечити порядок на дорогах», - зазначив Владислав Стемковський.

Загалом у Тернополі 15 березня з 8.30 ранку за кілька годин випала, за даними синоптиків, двотижнева норма снігу. День перед тим у місті дощило, температура знизилася до -2 градусів.

«На дороги міста вийшло близько тисячі комунальників, задіяно шість піскорозкидачів, близько 16 одиниць снігоочисної техніки (трактори зі щітками, які працювали у паркових зонах і на тротуарах). Грейдери залучатимемо після того, як подіє піщано-сольова суміш, котра не дає снігу збиватися в лід. Коли температура доходить до – 10 починаємо усю мішуру згрібати грейдерами, щоб не утворювалися вали на дорогах. Тому просимо водіїв з розумінням віднестися до тих незручностей, які є на дорогах», - зауважив заступник міського голови.

Крім негоди, місто протягом 14-15 березня спіткало ще кілька бід – аварія біля «Шостого магазину», аварія на мережах «Тернопільобленерго», припинення живлення ліній тролейбусів.

Ділянка біля «Шостого магазину» є стратегічно важливою для міста. Через зупинку руху тут утворився величезний затор. Відповідно з 9.00 до 12.00 транспорт у місті не міг належним чином їздити. Через затори не могла ефективно спрацювати і снігоочисна техніка.

Метеорологи попереджають, що у суботу в Тернополі буде хуртовина (пориви вітру сягатимуть 21-23 м/с) в понеділок температура повітря знизиться до -20 градусів, а у вівторок сягне позначки +8.

За словами Владислава Стемковського, такий різкий перепад температури негативно вплине на інфраструктуру: дороги, плитки, будь-які елементи з металу, бетону тощо будуть нищитися.

«Один такий день для міста – це 1,5-2 мільйони гривень в мінус. Минулого тижня ми визначили, що потрібно зробити поточний ремонт доріг на 60 мільйонів гривень. Коли зійде сніг, стан доріг ще погіршиться», - додав він.

З метою безпеки у школах Тернополя 15 березня оголошено вихідний. З понеділка для дітей розпочнеться звичайний навчальний тиждень.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Опозиційного політика ...
Наступна новина: "Волинь" їде на матч в ...

КОМЕНТАРІ