В Тернополі галицький камерний оркестр зіграє Моцарта

В Тернополі галицький камерний оркестр зіграє Моцарта

16.03.13 16:20 0 1240
Твори видатного австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта пропонує послухати шанувальникам класичної музики колектив Муніципального Галицького камерного оркестру. Відбудеться імпреза 24 березня на сцені Українського Дому «Перемога».

Як розповів художній керівник та диригент оркестру Василь Феленчак, колектив щороку дає такі концерти в рамках циклу «Музика, що лине крізь століття», де звучить класика. Спеціальні програми вже були присвячені Антоніо Вівальді, Георгу Генделю, Йогану Себастьяну Баху. Зараз музиканти підготували для слухачів музику Моцарта.

У програмі концерту прозвучать дивертисменти, сонати, концерти для солюючого інструменту та оркестру, зразки вокальної музики композитора. За словами Василя Феленчака, це будуть твори, що вважаються найбільш доступними для широкого загалу слухацької аудиторії. Особливою «родзинкою» концерту звичайно стане надзвичайно улюблена публікою дзвінка та світла «Маленька нічна серенада».Письменник Герман Гессе казав, що саме завдяки Моцарту людина розуміє, що у світу є зміст, і відчутний він для нас у своїй подобі – в музиці. Отож, пошукати цей сенс світу разом у неділю, 24 березня, запрошує тернополян та гостей міста Муніципальний Галицький камерний оркестр. Розпочнеться концерт о 18 годині.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Панькевич вимагає ...
Наступна новина: Волинські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ