Тернопіль повністю забезпечує себе пенсіями

Тернопіль повністю забезпечує себе пенсіями

16.03.13 17:09 0 1277
Виплата пенсій і зарплат у Тернополі відбувається за рахунок власних коштів. Зокрема міський пенсійний фонд у минулому році забезпечив себе на 114, 9%. Тобто Тернопіль не потребував дотацій на пенсії - майже 15 % власних надходжень фонду перерахували на потреби держави. Область же залишається дотаційною на 45%.

Загалом середній розмір пенсії протягом 2012 року зріс на 16 відсотків і становить 1357,41 грн. Середня зарплата по місту - 2422 грн.

За словами начальника управління Пенсійного фонду України в місті Тернополі Володимира Михалюка, суттєві надходження фонду дає сплата єдиного соціального внеску підприємцями. В минулому році від них надійшло на 29 відсотків коштів більше, ніж в попередньому. Фонд заробітної плати як основне джерело наповнення бюджету, що зріс на 16,9 відсотка, становить 2,6 млрд. грн. З метою економії пенсіонерів заохочують отримувати пенсії через вкладні рахунки у банках. Завдяки цьому вдалося заощадити 3,6 мільйона гривень.

Загалом планова робота з наповнення бюджету Фонду власними коштами проводиться постійно. Як результат його власні доходи у 2012-му зросли на 135,6 мільйона гривень.

Одним із завдань міського пенсійного фонду є боротьба з боржниками, до яких застосовують штрафні санкції, судові позови і навіть заходи прокурорського реагування.

Найбільшим і найнедобросовіснішим з них виявилося ОАО Тернопільське об’єднання «Текстерно». Борг підприємства становить 3 мільйони 547, 8 тисяч гривень. Всі борги наразі охоплені позовними заходами.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ