На Тернопільщині під прицілом міліціонерів організатори грального бізнесу

На Тернопільщині під прицілом міліціонерів організатори грального бізнесу

16.03.13 10:16 0 1264
Уже не один рік в Україні діє закон, який забороняє організацію азартних ігор. Результат є - з вулиць зникли гральні автомати, до яких вільний доступ мали і великі, і малі. Але жадоба наживи штовхає ділків на все нові й нові хитрощі. На зміну вуличним «одноруким бандитам» прийшли закриті клуби за «інтересами».

На виконання доручення Міністерства внутрішніх справ України на Тернопільщині регулярно проводяться оперативно-розшукові заходи з виявлення та ліквідації підпільних гральних закладів. Так, з початку року співробітники управління державної служби боротьби з економічними злочинами виявили два десятка фактів заняття гральним бізнесом, складено шістдесят протоколів про адмінправопорушення.

Одне з підпільних казино ховалося у спальному районі обласного центру під вивіскою розважального клубу. Під час обшуку приміщення міліціонери виявили та вилучили дві рулетки, чотири стола для гри у покер, стільки ж персональних комп’ютерів, майже тисячу фішок різного номіналу та чимало готівки не тільки в українській, а й в іноземній валюті. За фактом незаконної діяльності закладу порушено кримінальне провадження, а організатору «бізнесу» загрожує штраф у розмірі 8 тис. мінімальних заробітних плат – 9, 176 млн. гривень. Грішили готівковими ставками і в «Спілці гравців спортивного покеру». Усі, хто бажав зіграти на фінансовий інтерес, звертались до адміністратора клубу, а той вже пояснював клієнтам «правила» і збирав «банк». Крапку у незаконній діяльності поставили міліціонери.

У поле зору правоохоронців потрапив і ряд інтерактивних клубів, де клієнтам, окрім доступу до всесвітньої мережі, надавали можливість зіграти в інтернет-рулетку чи онлайн-покер. Лише в Тернополі було зупинено діяльність семи таких азартних закладів та вилучено п’ятдесят одиниць комп’ютерної техніки.

Скромніші заклади співробітники УДСБЕЗ виявили в Тернопільському, Бучацькому, Кременецькому, Ланівецькому, Теребовлянському, Чортківському районах. Рулеток та дорогих покерних столів, звичайно ж, у районних клубах не було, це розваги з розряду «елітних», а от до гральних автоматів, де ставки є значно меншими, завжди тягнувся ланцюжок бажаючих. Загалом, за два місяці поточного року було вилучено майже півсотні «одноруких».

За усіма фактами незаконної діяльності розпочаті кримінальні провадження за статтею 203-2 Кримінального кодексу України - зайняття гральним бізнесом.

Громадянам правоохоронці нагадують, що незаконним є не лише організація грального бізнесу, а й участь в азартних іграх, і закликають бути свідомими та відповідальними, а про відомі факти діяльності підпільних гральних закладів повідомляти міліціонерів. Вже зараз чимало гральних клубів виявлено саме завдяки інформації від небайдужих тернополян, міліціонери вдячні за таку допомогу.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: «Рішення S&P позитивно ...

КОМЕНТАРІ