На Тернопільщині cпівробітники міліції допомагають водіям, яких негода застала у дорозі

На Тернопільщині cпівробітники міліції допомагають водіям, яких негода застала у дорозі

16.03.13 12:00 0 917
Негода, що днями паралізувала мало не усю Європу, дісталася Тернопілля. Незважаючи на те, що водіїв та інших учасників руху неодноразово повідомляли про ймовірне ускладнення погодних умов, чимало з них виявилися непідготовленими до «повернення» зими.

Стихія вирувала ще з ночі. У ніч з 14 на 15 березня через шквальний вітер та дощ без електропостачання залишилися три райони області – Борщівський, Зборівський та Козівський. Вранці на зміну дощу прийшли потужні снігопади, через зниження температури на автошляхах області утворилася льодова кірка. Аби вчасно та оперативно надати допомогу водіям, у посиленому режимі працюють усі підрозділи міліції. Правоохоронці спільно з рятувальниками та комунальниками реагують на усі тривожні сигнали.

Так, поблизу села Гончарівка Монастириського району утворився автомобільний затор, завдяки злагодженій роботі усіх екстрених служб його вдалося оперативно ліквідувати та відновити рух. На Теребовлянщині співробітники спецпідрозділу «Беркут» визволили із снігового замету поштовий автомобіль, який застряг поблизу села Воля. Ускладнений рух автотранспорту і в обласному центрі.

Державтоінспектори та інші міліцейські підрозділи вживають заходів безпеки, зокрема, обмежують рух важковагового транспорту як в межах Тернополя, так і по всій області. Водіям, автомобілі яких не мають протибуксуючих засобів, обмежують рух. Усім, хто став заручником стихії у дорозі, працівники міліції пропонують гарячий чай.

Міліціонери рекомендують водіям утриматися від поїздок, неодмінно дотримувати Правил дорожнього руху, бути особливо уважними та обережними.

Правоохоронці наголошують учасникам руху, щоб ті слідкували за технічним станом автомобілів, користувалися пасками безпеки, не перевищували швидкість, дотримували безпечної дистанції та правил паркування. З особливою обережністю слід рухатися по мостам та естакадах, відмовлятися від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, туману, сильного снігопаду або дощу, водіям радять рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Віктор Шемчук провів ...

КОМЕНТАРІ