Європарламент звернув увагу на порушення Конституції та прав громади Тернопільщини

Європарламент звернув увагу на порушення Конституції та прав громади Тернопільщини

16.03.13 18:02 0 1106
14 березня 2013 року в Тернопільському прес-клубі відбулася прес-конференція на тему: "Кроки громадянського ультиматуму. В Європарламенті озвучено тернопільську проблему з територіальною виборчою комісією". В конференції взяли участь народні депутати України свободівці Олег Сиротюк та Михайло Головко, депутати Тернопільської обласної ради: голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Володимир Стаюра, голова фракції націоналістів у Тернопільській обласній раді Марія Чашка, голова постійної комісії з питань законності Тернопільської обласної ради свободівець Леонід Бицюра. Націоналісти повідомили, що європейська спільнота на рівні з загальнодержавними проблемами України звернула увагу на ігнорування виборчих прав та українського законодавства на Тернопіллі.

Націоналісти зазначили, що 4 березня 2013 року, не зважаючи на злочинний напад "регіоналів" на представників громадських та ветеранських організацій, відбулися збори патріотичної громадськості краю, творчих спілок, організацій ветеранів, громадян. Учасники ухвалили звернення національно-патріотичних сил Тернопільщини до мешканців області та громадян України. Відтак, було продовжено безстрокову акцію "Хоптяна – до відповідальності", ініційовану свободівцями заради відновлення законності на Тернопіллі, припинення розкрадання області вищими чинами адміністрації та політичного тиску й репресій, які чинить влада на опозиційні сили в краї.

Ухвалене звернення було надіслано до всіх обласних рад України, асоціацій представницьких органів місцевого самоврядування, всеукраїнських патріотичних громадських та політичних організацій, спілок, об'єднань, Європейського Парламенту та засобів масової інформації.

"Протягом більше двох років у Тернопільській області відбувається порушення конституційних прав та свобод громадян, прав обирати та бути обраними до представницьких органів місцевого самоврядування. Блокування роботи територіальної виборчої комісії є політично вмотивованим. Це один із проявів злочинних дій режиму, який чинить спроби підмінити волевиявлення виборців шляхом маніпулювання Тернопільською ТВК. Влада відпрацьовує нові сценарії та технології перед президентськими виборами в Україні, аби в разі одержання результату, який їх не влаштує, застосувати випробувані методи. Нині ситуація в Тернопільській області стала в один ряд із загальноукраїнськими проблеми. В Європарламенті питання порушення виборчого законодавства на Тернопільщині було озвучене одночасно з проблематикою вибіркового правосуддя, фактами політичного переслідування та порушення Конституції і законності в Україні. Всі ці фактори унеможливлюють євроінтеграційні прагнення українців", – зазначив народний депутат України Олег Сиротюк

Слід зазначити, що 13 березня звернення тернопільської громади отримало відгук на засіданні Європейського Парламенту в Страсбурзі, де голова делегації Україна-ЄС Павел Коваль озвучив проблеми дотримання виборчого законодавства в Тернопільській області щодо невведення в повноваження протягом більше двох років депутатів від ВО "Свобода", обраних на дострокових виборах 2009 року.

"Під час переговорів із європейськими депутатами нам вдалося передати їм судові рішення щодо незаконної бездіяльності Тернопільської ТВК. Їх вразив масштаб порушень конституційних прав на Тернопільщині. Жодна з європейських країн не стикалася з ситуацією, щоби так нахабно ігнорували волевиявлення громади. У своєму виступі на засіданні Європарламенту депутат Павел Коваль закликав врахувати, що в інтеграції України в Європейський союз є чимало потужних ворогів. Ми сподіваємося, що цей сигнал із Європарламенту спонукатиме до дієвого реагування на виборчі проблеми в Тернопільській області та усій Україні. Зараз ми готуємося до чергових зустрічей із представниками європейських структур", – зазначив під час виступу Леонід Бицюра.

У разі відсутності належної реакції органів державної влади, зокрема Президента, на нахабне порушення Конституції України в Тернопільській області, обласна організація ВО "Свобода" й надалі готова до продовження акцій протесту задля повного відновлення законності в краї.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові ...

КОМЕНТАРІ