Чернігівщина: Володимир Хоменко взяв участь у відкритті виставки художника Юрія Нагулка

Чернігівщина: Володимир Хоменко взяв участь у відкритті виставки художника Юрія Нагулка

16.03.13 15:54 0 880
15 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у відкритті виставки відомого українського художника Юрія Нагулка «Координати вічності» у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній».

Виставка розпочинає низку заходів в області, присвячених 1025-річчю хрещення Русі-України.

Як відзначив у своєму виступі голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, багато творчих подій відбуваються, а інколи і починають свій шлях по Україні саме з Чернігова.

«І це невипадково: Чернігів має свої древні традиції, адже тут творили історію багато стовпів християнського православ’я», - зауважив керівник області.

Принагідно Володимир Хоменко висловив вдячність художнику за полотна, на яких зображено Антонієві печери та їх засновника — нашого славетного земляка Антонія Печерського, який свого часу зробив вагомий внесок у становлення християнства на Русі і чиє 1030-річчя від дня народження ми відзначаємо цього року.

Очільник області висловив сподівання, що перебування у Чернігові дасть Юрію Нагулку можливість набратися енергії для подальшої роботи та побажав митцю вдалого творчого пошуку.

Довідка. Юрій Нагулко – заслужений діяч мистецтв України, знаний майстер духовного жанру сучасного мистецтва. Його талант вже завоював прихильність знавців мистецтва і не лише в Україні.

У своїй творчості художник звертається до релігійних канонів, історій і міфів, з яких формується колективна духовна філософія.

Добре відомий не лише як талановитий митець, але й як благодійник. Є засновником і автором благодійного проекту «Духовність у сучасному мистецтві», який підтримує Міністерство культури України та патронує Українська Православна Церква з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського та всієї України Володимира.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Папа Франциск закликав ...

КОМЕНТАРІ