Тернопільська область: підрозділи Управління ДСНС продовжують рятувати людей з полону негоди

Тернопільська область: підрозділи Управління ДСНС продовжують рятувати людей з полону негоди

17.03.13 10:20 0 1409
Негода вчергове випробовує екстрені служби на міцність. Значне погіршення погодних умов у вигляді інтенсивного снігопаду та сильних поривів вітру в Тернопільській області призвело до знеструмлення 51 населеного пункту, а з 223 – було порушене шляхове сполучення. На автошляхах регіону спостерігається ускладнення руху транспортних засобів: на окремих ділянках автодоріг утворилися затори. У полоні негоди вчергове, як і в грудні 2012 року, опинилося багато автотехніки та людей. І знову на допомогу постраждалим прийшли рятувальники.

До аварійно-рятувальних робіт залучено 35 одиниць спецтехніки та 118 чоловік з числа особового складу пожежно-рятувальних підрозділів області. Для надання допомоги населенню рятувальники розгорнули 3 мобільних та 2 стаціонарних пункти обігріву. Роботу підрозділів ДСНС області з ліквідації наслідків негоди координує особисто начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий.

Рятувальники цілодобово працюють у вкрай складних погодних умовах, вивільняючи техніку та людей з полону снігових заметів. За допомогою важкої спецтехніки, БАТ-2М, що дислокується у місті Бучач, працівники рятувальної служби вже розчистили близько 100 кілометрів автомобільних доріг на території Монастириського та Бучацького районів.

15 березня о 13:20 на автодорозі загальнодержавного значення «Івано-Франківськ - Монастириська - Бучач», поблизу міста Монастириська, особовим складом 19-ї державної пожежно-рятувальної частини відбуксировано з снігового замету 16 вантажних автомобілів та 5 рейсових автобусів, в яких перебувало 200 людей. До вивільнення автотранспорту залучено важку рятувальну спецтехніку.

15 березня о 20:10 до рятувальників надійшло повідомлення від чергового лікаря, про те, що у селі Могильниця Теребовлянського району швидка медична допомога, яка прямувала на допомогу вагітній жінці потрапила в снігові замети. До місця події одразу направили пожежно-рятувальний підрозділ 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники допомогли фельдшерам-акушерам дістатися до жінки, після чого породіллю на пожежному автомобілі було доставлено до пологового відділення Теребовлянської центральної районної клінічної лікарні.

15 березня о 20:35 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в селі Залізці Зборівського району автомобіль швидкої допомоги не може добратися до хворої шестирічної дівчинки, у село Бліх Зборівського району. Рятувальники місцевої пожежної команди селища Залізці на пожежному автомобілі, подолавши снігові замети, дісталися до дитини та доставили її до селища Залізці, де на них вже очікували медики.

15 березня о 21:20 черговим караулом 5-ї державної пожежно-рятувальної частини доправлено хвору семимісячну дитини із села Іванківці Кременецького району до Кременецької центральної районної клінічної лікарні.

16 березня о 02:50 до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про те, що карета швидкої допомоги, через снігові замети, не може потрапити на виклик до хутора Теофіпілка Тернопільського району, до вагітної, у якої розпочались передпологові перейми. Рятувальники, що прибули на місце події, за допомогою пожежного автомобіля доставили фельдшера швидкої допомоги до породіллі. Оглянувши жінку, лікар прийняв рішення негайно доправити її до медичного закладу. В супроводі рятувальників вагітну доставили до одного з пологових будинків міста Тернополя, де жінка благополучно народила сина. За словами медиків, врятувати жінку вдалося лише завдяки своєчасній допомозі працівників рятувальної служби. Щасливі батьки на честь одного з рятувальників вирішили назвати свого новонародженого.

16 березня о 05:00 легковий автомобіль, що перевозив вагітну жінку з села Білівці Борщівського району до пологового будинку, застряг у сніговому заметі. На допомогу людям прийшли працівники місцевої пожежної команди селища Мельниця-Подільська. Вогнеборці відтранспортували породіллю до карети «швидкої», передали медикам та пожежним автомобілем супроводжували до пологового будинку, розташованому в селищі Мельниця-Подільська.

16 березня о 11:50 на пункт зв’язку 19-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що внаслідок складних погодних умов карета швидкої допомоги не може дістатися до хворого в село Лядське Монастириського району. На виклик вирушили рятувальники. За допомогою спеціальної рятувальної автотехніки вони спільно з медпрацівниками дістались до чоловіка, який на той момент перебував у важкому стані, та доправили його до центральної районної клінічної лікарні міста Монастириська.

Станом на 20:00 16 березня із снігових заметів рятувальниками вивільнено 211 одиниць автотехніки, відбуксировано 10 карет швидкої медичної допомоги, надано допомогу 3 породіллям, 2 дітям віком 7 місяців та 6 років, 5 дорослим, які перебували у важкому стані. Загалом із полону негоди врятовано 569 людей.

Роботи з ліквідації наслідків складних погодних умов тривають.

За прогнозом Тернопільського центру гідрометеорології, 16 березня в області очікується хмарна погода з проясненнями, часом сніг, на дорогах ожеледиця, снігові замети. Вітер північно-західний 9-14 м/с, подекуди пориви 15-20 м/с, хуртовини. Видимість добра, в снігу обмежена 200-500 метрів. Температура повітря 3-8º морозу. Медико-метеорологічна ситуація 2 типу.

ВІДЕО:

* Монастириський район: транспортування потерпілого до лікарні 16.03.2013

* Тернопільська область: ліквідація наслідків негоди 15-16.03.2013

* Тернопіль: автозатори на об'їзній 15.03.2013

* Бережани: надання допомоги 15.03.2013

* Тернопільська область: рятувальники готові до реагування на НС, внаслідок погіршення погодних умов 14.03.2013
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Хмельницька область: із ...
Наступна новина: «Львівобленерго» закликає ...

КОМЕНТАРІ