Буковина: «Конвертатори» ухилилися від сплати податків на суму майже 1,5 млн. грн.

Буковина: «Конвертатори» ухилилися від сплати податків на суму майже 1,5 млн. грн.

18.03.13 16:09 0 1036
Одного з керівників чернівецьких підприємств - користувача послуг «конвертаційного» центру нещодавно судом визнано винним у скоєнні злочину. Згідно рішення суду йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.

«Конвертаційний» центр діяв на території Донецької області впродовж 2009-2011 років та надавав фіктивні послуги зі штучного завищення податкового кредиту та валових витрат. Стосовно організаторів конвертаційних центрів порушили кримінальні справи за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Розслідування кримінальної справи довело, що таким чином мінімізували податки понад 1500 платників, а сума проконвертованих коштів понад 1 млрд. грн. До цього переліку входили і 5 підприємств Чернівецької області.

Фахівцями податкової служби області було проведено ряд заходів щодо відпрацювання та припинення незаконної діяльності цих платників, призначені позапланові документальні перевірки та встановлено, що зловмисники ухилилися від сплати податків на суму майже 1,5 млн. грн..

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: «Критична ...
Наступна новина: Луческу показує Тайсону ...

КОМЕНТАРІ