Конкурс

Конкурс "Буковинські візерунки" - барвиста феєрія кольорів створена митцями – податківцями

18.03.13 08:59 0 1230
Днями, з нагоди святкування Міжнародного жіночого дня - 8 Березня та в рамках конкурсу "Буковинські візерунки" в Державній податковій службі Чернівецької області презентовано виставку художніх творів народного декоративно-прикладного мистецтва, на якій експоновано близько 100 творів створених податківцями області. Цей конкурс народної творчості серед працівників державної податкової служби уже стає традиційним і проводиться вдруге. Для участі в ньому митці – податківці представили роботи з таких видів мистецтва як художня вишивка хрестиком і гладдю, вироби із бісера, вишивка стрічками, гаптування, в’язання крючком та інші техніки виконання.

Ваблять зір відвідувачів виставки своєю вишуканістю і оригінальністю картини, сорочки та рушники, які вишиті в кращих традиціях ручної вишивки. Поціновувачі народного мистецтва споглядаючи експозицію дивувалися широким розмаїттям як традиційних робіт так і їх сучасних інтерпретацій, а кольори –насичені, яскраві, теплі створили дивну барвисту феєрію.

В урочистостях з цієї нагоди взяв участь керівник податкої служби області Микола Козловський, котрий у вітальному слові до присутніх зауважив - "Гордий тим, що серед моїх колег чимало не просто аматорів, а справжніх майстрів народного мистецтва, які вклали всю свою душу і серце у представлені тут роботи. Ці роботи можна назвати шедеврами. Ви самі бачите, яка це краса і яке це задоволення для людей, як і для тих хто їх виготовляв, так і для тих, хто ними милується. Щоб вишити картину, потрібно витратити багато часу та терпіння. Проте, результат того вартий – людські обличчя наче оживають, а квіти – пахнуть".

Організатор конкурсу, Голова Чернівецької обласної Ради профспілки працівників органів ДПС – Іван Приймак відзначив високий рівень творів та постійно зростаючу майстерність учасників.

Значне місце в експозиції зайняли витвори Андрусів Олександри, які за словами знавців бездоганні за смаком та технікою виконання. Вигравали веселкою вишивані картини та сорочки Богданової Зої, Мельник Ольги, Семенюк Ярослави, Григорець Аліни.

Яскраві роботи презентувала учасниця з Кіцманя - Боровик Ольга. Вабили глядача своєю фантазією та вишуканістю вироби Андронійчук Валентини, Гаврилюк Ольги, Жук Галини, Горин Алли. Порадували відвідувачів виставки також творіння Дручук Віри,Сливки Лариси, Крилюк Тетяни, Гуцул Олени та Остапович Євгенії.

Різноманіттям та оригінальністю позначилися роботи Ірічук Альони, Маник Надії, Брошко Оксани, Крилюк Тетяни і Горєвої Олени. Вирізнялися поміж інших експонатів вишивки стрічками, презентовані Лесею Антощук. Примітними в центрі експозиції були оригінальні вироби із бісеру Карлійчук Ірини.

Журі конкурсу під головуванням, Ярослава Городенського - заступника голови ДПС у Чернівецькій області, оцінило творчі роботи та визначило переможців у 2 напрямках – вишивка та твори декоративно-прикладного мистецтва .

Перше місце посіли - Андрусів Олександра Віталіївна, вишивка хрестиком, (ДПС у Чернівецькій області); Карлійчук Ірина Іллівна, вироби із бісеру (ДПІ у Сторожинецькому районі) .

II місце завоювали - Антощук Леся Іванівна, вишивка стрічкою,(Кіцманська МДПІ) ; Костенюк Надія Василівна, в’язання, (ДПІ у Глибоцькому районі).

III місце зайняли - Семенюк Ярослава Іванівна, вишивка хрестиком,(Заставнівське відділення Кіцманської МДПІ); Мельник Ольга Романівна, вишивка хрестиком, (ДПС у Чернівецькій області ).

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині надходження ...
Наступна новина: Тернопільщина спрямувала до ...

КОМЕНТАРІ