На Волині відбулось підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України, Урядом Республіки Білорусь та Урядом Республіки Польща про точку стику державних кордонів України, Білорусі та Польщі

На Волині відбулось підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України, Урядом Республіки Білорусь та Урядом Республіки Польща про точку стику державних кордонів України, Білорусі та Польщі

18.03.13 15:18 0 934
На Волині відбулась тристороння зустріч керівників прикордонних відомств України, Республік Білорусі та Польщі, в рамках якої за дорученням Урядів трьох країн підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України, Урядом Республіки Білорусь, Урядом Республіки Польща про точку стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща. Документи підписали Голова Державної прикордонної служби України, генерал армії України Микола Литвин, Голова Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь, полковник Олександр Боєчко, Головний комендант Прикордонної варти Республіки Польща, генерал бригади Прикордонної варти Домінік Трач.

Метою підписання Угоди є договірно-правове оформлення державного кордону в районі точки стику трьох держав та створення відповідних умов для забезпечення відповідного режиму функціонування державного кордону в районі стику. Відтепер згідно Угоди договірне оформлення українсько-польського кордону буде завершено в повному обсязі. Що стосується кордону з Білоруссю, то українська сторона розраховує, що після підписання Угоди, а також набрання чинності Договору між Україною та Республікою Білорусь про державний кордон, розпочнеться процес демаркації спільної ділянки кордону.

За словами Миколи Литвина, йде процес правового оформлення державного кордону між Україною, Білоруссю та Польщею. «Це - важливий елемент, який є одним із логічних та послідовних кроків з демаркації лінії державного кордону. А їх позначення – неодмінна складова суверенітету та територіальної цілісності кордонів», - наголосив він.

Учасників зустрічі на волинській землі привітав перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко: «Мені дуже приємно, що місцем підписання такої обрано саме наше місто Луцьк. шня подія є дуже важливою».

«Мені приємно констатувати, що багаторічна співпраця прикордонних відомств трьох держав увінчалася черговим успіхом – остаточним визначенням точки стику державних кордонів, що розміщена на річці Західний Буг, яка поєднує три слов’янські народи. Переконаний, що подальша плідна співпраця між нашими державами принесе відчутні та конкретні результати, що слугуватимуть розбудові партнерських відносин між Україною, Білоруссю та Польщею», - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

Угодою передбачається в тримісячний термін з дати набрання чинності створити спільну українсько-білорусько-польську комісію для позначення точки стику кордонів на місцевості та підготовки і підписання необхідних документів. Точка стику кордонів позначатиметься на місцевості прикордонним знаком «Буг».

Потому Микола Литвин, Олександр Боєчко, Домінік Трач провели прес-конференцію для регіональних засобів масової інформації.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині „Відверта ...
Наступна новина: Негатив у інформаційному ...

КОМЕНТАРІ