На Волині надходження єдиного податку зросли вдвічі

На Волині надходження єдиного податку зросли вдвічі

18.03.13 08:58 0 931
Підприємці-спрощенці Волині протягом двох місяців 2013 року поповнили бюджет на суму 19,1 мільйона гривень. Це на 10,9 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду минулого року. Таким чином, тенденція до суттєвого зростання надходжень єдиного податку може стати закономірністю нинішнього року, – прогнозують в ДПС Волині.

Позитивну динаміку у сплаті єдиного податку податківці, насамперед, пов’язують з з успішним реформуванням спрощеної системи оподаткування.

«Як відомо, діюча спрощена система оподаткування пройшла тривалий і досить часто надзвичайно дискусійний процес обговорення. Звичайно, що метою цього діалогу було запровадження такої моделі оподаткування для підприємців, яка б сприяла приватній підприємницькій ініціативі та адекватним податковим надходженням», – розповіла заступник голови ДПС у Волинській області Інна Степанюк.

Посадовець зазначила, що диференційований підхід та запровадження 6 груп спрощеної системи оподаткування дозволяють кожному підприємцю обрати саме ту модель, які відповідають масштабам і реальним можливостям його власної справи.

«Найкраще підтвердження вдалої реформи спрощеної системи оподаткування – додаткові надходження в бюджет», – підсумувала Інна Степанюк.

ДПС Волині звертає увагу, що якщо юридична особа-суб`єкт господарювання прийняла рішення з ІІ кварталу поточного року перейти на сплату єдиного податку, вона подає до органу ДПС відповідну заяву. Зробити це необхідно не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Тобто, останнім днем подання заяви є 15 березня 2013 року.

Новостворені фізичні особи – підприємці І та ІІ груп також подають до органу ДПС з місцем реєстрації заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування. Якщо заява подана до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, платниками єдиного податку вони стають з першого числа місяця, наступного за місяцем видачі свідоцтва.

Водночас, новостворені суб'єкти господарювання третьої – шостої групи, які подали відповідну заяву протягом 10 днів з дня державної реєстрації, вважаються платниками ЄП з дня їх державної реєстрації.

Зазначимо, що разом із заявою суб’єкти господарювання подають до органу ДПС розрахунок доходу за попередній календарний рік. Відповідна норма передбачена ст. 298 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Конкурс "Буковинські ...

КОМЕНТАРІ