В Закарпатті вже 141 касовий апарат надсилає звіти в режимі он-лайн

В Закарпатті вже 141 касовий апарат надсилає звіти в режимі он-лайн

18.03.13 13:56 0 981
Подання звітності через електронну контрольну стрічку реєстраторів розрахункових операцій (РРО) значно спрощує процес формування та подання звітності для суб’єктів господарювання.

З 1 січня 2013 року суб’єкти господарської діяльності зобов’язані подавати до податкової служби електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО.

Інформацію про свої щоденні виторги передають до системи зберігання і збору даних від РРО у електронному вигляді поки що сто сорок один платник. Серед них найбільш активні бізнесмени з Виноградівського району – 32, Ужгородського – 29 та Хустського – 24.

Підприємці для формування електронно-контрольної стрічки можуть придбати реєстратор розрахункових операцій нового покоління, що створює контрольну стрічку в електронній формі та містить вбудований модем, або доопрацювати існуючу касову техніку та приєднати до неї модеми для передачі звітної інформації.

Доопрацювати касову техніку необхідно до 1 липня цього року, оскільки після цієї дати будуть застосовуватися штрафні санкції за невиконання вимог законодавства щодо надсилання звітів про використання реєстраторів розрахункових операцій в електронній формі.

Основні переваги подання звітності щодо використання реєстраторів розрахункових операцій в електронному вигляді:

1) спрощення документообігу;

2) відсутність необхідності закуповувати і зберігати протягом 3-х років паперову контрольну стрічку РРО;

3) неможливість спотворення або знищення даних про проведені розрахункової операції;

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині мешканців ...
Наступна новина: Більше двох тисяч волинян ...

КОМЕНТАРІ