На Хмельниччині 320 касових апаратів вже звітують до податкової у режимі «он-лайн»

На Хмельниччині 320 касових апаратів вже звітують до податкової у режимі «он-лайн»

18.03.13 15:42 0 947
У регіоні зростає число касових апаратів, що вже підключені до системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій (РРО) через мережу Інтернет. Ці касові апарати формують електронну стрічку та автоматично передають дані про готівкові операції на сервери податкової служби.

Цифрова касова стрічка робить процес звітування для власників реєстраторів розрахункових операцій максимально комфортним та зручним, адже завдяки безконтактному спілкуванню з податківцями підприємці не витрачатимуть робочий час на візити до податкової. Більше того нововведення дозволяє заощадити на купівлі сотень кілограмів паперової контрольної стрічки та позбавляє необхідності бізнес-актив краю зберігати упродовж 3-х років копії чеків. Також це сприяє зменшенню кількості перевірок підприємницької спільноти.

З повним переліком моделей реєстраторів розрахункових операцій, що наразі відповідають вимогам закону і часу та включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Державної податкової служби України, скориставшись наступним посиланням http://sts.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/53992.html.

«Законодавчі норми, що впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій, набрали чинності 1 січня 2013 року. Задля необтяжливого переходу до роботи за „новими правилами” користувачам реєстраторів розрахункових операцій слід саме зараз звертатись до центрів сервісного обслуговування РРО з приводу купівлі або модернізації парку касових апаратів, адже адаптаційний період відведений на цей процес спливає 1 липня. Штрафи за відсутність електронної стрічки до цього часу не застосовуватимуться», – відзначає заступник начальника відділу моніторингу грошових операцій управління податного контролю ДПС у Хмельницькій області, кандидат економічних наук Ірина Кеменяш.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рамос: "Не хочеться ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ