Хмельниччина: завдяки податківцям 70 подолян у новому році вже отримують

Хмельниччина: завдяки податківцям 70 подолян у новому році вже отримують "білу" зарплату

18.03.13 09:56 0 854
Задля детінізації ринку праці цьогоріч в регіоні державною податковою службою Хмельниччини перевірено 74 роботодавців. Система раннього виявлення та руйнування тіньового сектору економіки дозволила залишити на контролі відомства лише «ризикових» бізнесменів. Як наслідок, порушення при виплаті заробітної плати виявлені у кожного з них.

«У результаті вжитих заходів практично у кожного з перевірених підприємців ми віднайшли по неоформленому найманому працівнику, – відзначає голова ДПС у Хмельницькій області Ігор Сінгаєвський. – Така ситуація звичайно не є прийнятною, адже йдеться не лише про збитки місцевих бюджетів, коли регіональні скарбниці втрачають надходження з визначального для них податку на доходи фізичних осіб, але й про втрату соціальних гарантій власне трудовими «нелегалами». Отож, аби виправити становище у цій надважливій сфері суспільно-економічних відносин податкова служба області наразі активізує діяльність з повернення доходів найманих працівників у царину закону», – продовжує податківець.

Завдяки вже проведеній роботі з легалізації трудової зайнятості сучасні «експлуататори» сплатять до місцевих бюджетів Хмельниччини півмільйона гривень податків та штрафних санкцій. З них до казни на часі надійшло понад 200 тисяч гривень. Від «білого» ж працевлаштування вже колишніх «сірих» наймитів скарбниці регіональних громад отримали три тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб, а самі «нелегали» – легальну зарплату та соціальний захист, гарантований державою.

Крім того 39 господарників, які до «зустрічей» з податківцями вели власну справу у «тіні», офіційно зареєструвались приватними підприємцями, від чого держава отримала ще чотири тисячі гривень сплачених податків.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іноземним інвесторам ...
Наступна новина: Шуфрич-молодший: ...

КОМЕНТАРІ