На Хмельниччині легальний бізнес допомагатиме митарям виводити економіку „з тіні”

На Хмельниччині легальний бізнес допомагатиме митарям виводити економіку „з тіні”

18.03.13 16:44 0 916
У ході спільної наради, проведеної за участю представників Державної податкової служби у Хмельницькій області, Хмельницької митниці та представників суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, сторони виробили стратегію і тактику мінімізації впливу тіньового сектора економіки на розвиток бізнесу, отримання ним реальних доходів та адекватної сплати податків і митних платежів.

Провідними фахівцями обох відомств було окреслено основні завдання щодо аналізу та контролю за експортними та імпортними цінами, упередження „карусельних” схем ухилення від оподаткування при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності. Основним же трендом робочої зустрічі стало створення рівних сприятливих умов для діяльності бізнесу, ліквідація умов та причин, що заважають його розвитку. А серед них – такі інструменти тонізації економіки як конвертаційні центри і фіктивні фірми, псевдоекспорт і „сірий” імпорт.

У зв‘язку з цим учасники робочої групи проаналізували інформацію рівнів митної вартості бюджетоформуючих товарів, при митному оформленні яких у 2012 році забезпечено 80 відсотків надходжень платежів до бюджету у зоні діяльності Хмельницької митниці.

Під час проведення зустрічі представники бізнесу мали змогу отримати від фахівців митної та податкової служб вичерпні відповіді на запитання щодо ведення зовнішньоекономічної та господарської діяльності.

На завершення зустрічі митники, податківці та підприємці домовилися і надалі продовжувати активну діяльність робочої групи щодо вирішення невідкладних проблемних питань, що дозволить суб’єктам господарювання легального сектора економіки успішно здійснювати зовнішньоекономічну діяльність.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині про ...
Наступна новина: У Пакистані уряд завершив ...

КОМЕНТАРІ