Податкові пільги підприємствам легкої промисловості Хмельниччини особливо приваблюють турецьких інвесторів

Податкові пільги підприємствам легкої промисловості Хмельниччини особливо приваблюють турецьких інвесторів

18.03.13 10:49 0 900
Показово, що за минулий рік задекларована сума податкових пільг з податку на прибуток для підприємств легкої промисловості краю склала понад 38 мільйонів гривень.

На представників компаній Турецької Республіки з виробництва тканин, які взяли участь у проведені «круглого столу» з питань здійснення зовнішньоекономічних операцій, що відбувся у конференц-залі Хмельницької торгової промислової палати, цифри та факти щодо лібералізації податкового та митного законодавства, сприяння поліпшенню інвестиційного клімату справили переконливе враження.

Власники турецьких підприємств панове Неджмі Саргін, Озьгюр Оз та Фарук Чалан, які висловили наміри побудувати у Хмельницькому фабрику з виробництва одягу не приховували до цієї справи професійного інтересу, зважували не лише аргументи представників влади та бізнесу, але й задля наочного вивчення збуту особисто побували на хмельницькому речовому ринку, отримали відомості щодо наявності енергетичних та трудових ресурсів, розвитку інфраструктури та логістики.

«Якщо реалізація цього інвестиційного проекту буде доведена до логічного завершення, то в обласному центрі ми заповнимо нішу, яка виникла тут внаслідок втрати колишніх виробництв. І це не лише створення робочих місць, додаткові надходження до бюджету. Це також вихід високоякісних товарів легкої промисловості спільного виробництва на ринок Європи. Адже в особі турецької сторони маємо партнерів, які представляють легальний бізнес сусідньої держави і є офіційними представниками Асоціації експортерів Туреччини.», - зазначила один з ініціатору проекту, експерт при раді підприємців Кабінету Міністрів України з питань малого та середнього бізнесу, член громадської ради при ДПС у Хмельницькій області Наталія Потапова.

Зрештою, як зауважив у виступі на засіданні «круглого столу» заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Леонід Гураль, на прямі іноземні інвестиції, вкладені в економіку Хмельниччини, зросли майже на 3 відсотки. В цілому обсяг вклажденого іноземного акціонерного капіталу в економіку області становить близько 200 мільйонів доларів США. До плюсів інвестування в економіку Поділля посадовець додав й інші аргументи, зокрема, розвиток туристичної галузі, відновлення діяльності Хмельницького аеропорту, який має статус міжнародного.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Папа попросив вірних ...

КОМЕНТАРІ