Новація Міністерства доходів і зборів України: запровадження інформаційних карток адміністративних послуг

Новація Міністерства доходів і зборів України: запровадження інформаційних карток адміністративних послуг

18.03.13 11:47 0 1260
Фахівцями Міністерства доходів і зборів України здійснюється розробка інформаційних карток стосовно кожної з адміністративних послуг, які надаються податковими та митними органами

Прийняттям Закону України „Про адміністративні послуги” закладено фундамент для впорядкування та розвитку системи надання адміністративних послуг на чітко визначених правових засадах.

Одним із завдань, поставлених зазначеним Законом перед суб'єктами надання адміністративних послуг, є забезпечення права громадян на отримання повної та достовірної інформації про порядок надання таких послуг.

З цією метою Законом введено поняття інформаційної картки адміністративної послуги, що має бути розроблена та затверджена суб'єктом її надання на кожну адміністративну послугу.

В інформаційній картці адміністративної послуги, зокрема, передбачено розмістити:

найменування суб'єкта надання адміністративної послуги, його місцезнаходження, режим роботи, телефон, адресу електронної пошти та веб-сайту;

перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги;

порядок та спосіб їх подання;

інформацію про умови чи підстави отримання адміністративної послуги;

платність або безоплатність адміністративної послуги, розмір та порядок внесення плати;

строк надання адміністративної послуги;

результат надання адміністративної послуги;

можливі способи отримання відповіді (результату);

акти законодавства, що регулюють порядок та умови надання адміністративної послуги.

При цьому суб'єкт надання адміністративних послуг зобов'язаний оприлюднити інформаційні картки на офіційному веб-сайті та у місцях здійснення прийому звернень.

Інформаційні картки оприлюднюватимуться на офіційному веб-сайті у розділі „Каталог послуг”, а також у приміщеннях інспекцій, митниць, центрах обслуговування платників податків.

На можна ознайомитись з інформацією щодо переліку адміністративних послуг та порядку їх надання у Реєстрі адміністративних послуг, розміщеному за адресою www.me.gov.ua, а незабаром, у рамках реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 03 січня 2013 року № 13 „Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного порталу адміністративних послуг”, – на Єдиному державному порталі адміністративних послуг.

Ці та інші канали інформування громадськості забезпечать оперативний доступ до регламентів надання адміністративних послуг, та, як наслідок, підвищать якість обслуговування платників податків і зборів.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині оновлено ...

КОМЕНТАРІ