Тибетські активісти повідомили про нове самоспалення в Китаї

Тибетські активісти повідомили про нове самоспалення в Китаї

18.03.13 15:47 0 938
Іще один буддійський чернець-тибетець здійснив самоспалення в Китаї, повідомило в неділю Радіо Вільна Азія, що діє за підтримки США, з посиланням на тибетців у вигнанні, які живуть в Індії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За цим повідомленням, інцидент стався в суботу: 28-річний чернець підпалив себе в тибетському монастирі Кірті в регіоні провінції Сичуань у центральній частині Китаю, в якому більшість населення становлять тибетці.

Тибетські активісти заявляють, що тіло ченця, який помер у лікарні, забрали китайські силовики.

Протест відбувся на п’яту річницю придушення виступів тибетців у цьому регіоні, в перебігу якого, за непідтвердженими даними, китайські силові структури могли вбити до 10 людей.

Монастир Кірті й його околиці останніми роками є одним із осередків протестного руху тибетців, які здійснюють самоспалення – як вважають, на знак протесту проти політики китайського уряду щодо тибетської меншини, яка, на думку критиків влади Китаю, зазнає придушень у релігійній і культурній сферах.

Загалом у переважно тибетських за населенням регіонах Китаю здійснили такі самоспалення близько ста тибетців. Кілька хвиль таких самоспалень тривають від 2009 року, остання й найбільша з них – із березня 2011-го.

Влада Китаю називає учасників самоспалень злочинцями, які «підривають суспільну стабільність», і стверджує, що їх до цього підбурює духовний лідер тибетців далай-лама, який живе у вигнанні. Далай-лама заперечує це.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: З початку року місцеві ...

КОМЕНТАРІ