Новий прем’єр Китаю пообіцяв боротися за чисте повітря і безпечні продукти

Новий прем’єр Китаю пообіцяв боротися за чисте повітря і безпечні продукти

18.03.13 12:01 0 947
Новий прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян пообіцяв у неділю поліпшити модель економічного розвитку країни так, щоб люди мали чисте повітря і безпечні питну воду і продукти харчування. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи на першій прес-конференції після призначення на цю посаду, він заявив, що його уряд «залізною рукою і з твердою рішучістю» боротиметься з цими двома значними проблемами Китаю, забрудненням повітря і небезпечними продуктами.

Лі Кецян, виступаючи після завершення сесії парламенту, також обіцяв прискорити економічні реформи в Китаї, а ще скоротити число державних службовців і зменшити витрати на діяльність урядовців, зокрема, представницькі витрати, кошти на офіційні закордонні поїздки і на закупівлю службових авт.

Він, серед іншого, заявив, що Китай виступає за збереження міцних відносин зі США, і повідомив, що новий президент країни Сі Цзіньпін із першим візитом на цій посаді «скоро» поїде до Росії.

У п’ятницю парламент Китаю обрав його на посаду голови уряду («прем’єра Державної ради КНР»). Тим часом іще з середини листопада минулого року Лі Кецян є другою особою в керівництві владної Комуністичної партії Китаю.

У четвер так само рішенням парламенту Сі Цзіньпін був обраний на посаду формального голови держави, «голови КНР», а також голови Центральної військової комісії КНР. Водночас іще від середини листопада минулого року він фактично керує Китаєм на посадах генерального секретаря Центрального комітету Комуністичної партії Китаю, а також голови Центральної військової комісії КПК.

Парламент Китаю, Всекитайські збори народних представників, збирається на двотижневу сесію раз на рік, щоб офіційно затвердити рішення, підготовані владною Комуністичною партією.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині оновлено ...
Наступна новина: Волинь: оновлений «Пульс» ...

КОМЕНТАРІ