Парламент Кіпру відклав дебати щодо податку на банківські вклади

Парламент Кіпру відклав дебати щодо податку на банківські вклади

18.03.13 08:03 0 903
Парламент Кіпру відклав у неділю дебати з приводу запровадження спеціального податку на банківські вклади, якого вимагають міжнародні кредитори як умови надання країні фінансової допомоги для виходу з боргової і бюджетної кризи. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомив речник парламенту, обговорення, спершу плановане було на другу половину дня в неділю, тепер перенесене на понеділок.

За словами оглядачів, таке відкладення зменшує шанси, що парламент запровадить податок і ратифікує угоду з позикодавцями посеред усе гучніших заяв про невдоволення цим заходом.

Уряд Кіпру погодився на вимоги Європейського Союзу і Міжнародного валютного фонду, серед яких і цей податок, на тривалих переговорах про умови надання допомоги, які завершилися вже по півночі з п’ятниці на суботу, але для набуття чинності їх має затвердити парламент.

Ідеться про одноразове стягнення з усіх банківських вкладів у країні понад 6,5 відсотків із сум до 100 тисяч євро і майже 10 відсотків із більших сум на одному рахунку. Таку умову висунули через те, що саме банківський сектор Кіпру, який діє практично як офшорний, є основою валового внутрішнього продукту цієї країни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині пільги в ...
Наступна новина: "ПСЖ" не збирається ...

КОМЕНТАРІ