Новий керівник Китаю пообіцяв «велике відродження»

Новий керівник Китаю пообіцяв «велике відродження»

18.03.13 13:11 0 848
Новий президент Китаю Сі Цзіньпін пообіцяв у неділю, що працюватиме задля «великого відродження китайської держави» і задля «великої справи соціалізму з китайськими рисами». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У першому виступі на цій посаді на заключній сесії парламенту країни він заявив, що Китай не може допустити найменшого самовдоволення і найменших послаблень у роботі з метою поліпшити життя його громадян.

«Ми повинні рішуче відкинути формалізм, бюрократизм, жадобу до втіх і надмірні витрати й рішуче боротися проти корупції й інших порушень у всіх їхніх проявах», – додав Сі Цзіньпін.

У четвер парламент обрав його на посаду формального голови держави, «голови КНР», а також голови Центральної військової комісії КНР. Водночас Сі Цзіньпін іще від середини листопада минулого року фактично керує Китаєм на посадах генерального секретаря Центрального комітету Комуністичної партії Китаю, а також голови Центральної військової комісії КПК.

Парламент Китаю, Всекитайські збори народних представників, збирається на двотижневу сесію раз на рік, щоб офіційно затвердити рішення, підготовані владною Комуністичною партією.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 260 млн. грн. ...
Наступна новина: На Львівщині за ніч у місті ...

КОМЕНТАРІ