Третина декларантів Тернопільщини прозвітували про отримані доходи, не виходячи з дому

Третина декларантів Тернопільщини прозвітували про отримані доходи, не виходячи з дому

18.03.13 12:36 0 919
Триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2012 році. Новацією цьогорічної кампанії стало впровадження електронного декларування громадянами своїх доходів. Можливістю дистанційно прозвітувати у податкову про свої статки активно користуються мешканці Тернопільщини.

«З початку поточного року 554 громадянина нашої області, а це 28% від загальної кількості декларантів, – прозвітували «електронкою». Крім цього, 1407 або 72% декларантів зробили це у звичайний спосіб: завітали до податкової інспекції та подали декларації особисто. Загалом ними задекларовано понад 48 млн. грн. доходів», – розповідає голова Державної податкової служби у Тернопільській області Олександр Вітрук.

Про новий та зручний спосіб подання декларації, створення на офіційному веб-порталі податкової служби спеціального розділу, у якому детально пояснюється порядок заповнення декларації та її додатків, активно розповідають платникам тернопільські податківці. Адже створення електронної декларації складається з трьох простих кроків. Перш за все платнику пропонується обрати відповідну категорію – „фізична особа-підприємець” або „громадянин”, потім варіант збереження заповненої декларації у паперовому чи електронному вигляді. І вже після цього перейти безпосередньо до заповнення документу. Після внесення усіх необхідних даних та скріплення їх цифровим підписом декларація за бажанням платника або надсилатиметься до податкової, або зберігатиметься для друку у паперовому вигляді.

Нагадаємо, що для користування послугою треба безкоштовно отримати у податковому відомстві електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення.

Андрій Руцький,

заступник начальника відділу

взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині державні ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині в селі ...

КОМЕНТАРІ