На Тернопіллі більше чотирьох тисяч користувачів касової техніки

На Тернопіллі більше чотирьох тисяч користувачів касової техніки

18.03.13 10:52 0 921
У Тернопільській області розрахункові операції за готівкові кошти проводять 2433 представника бізнесу в 5606 господарських одиницях. Більшість з них – 4327 – оснащені реєстраторами розрахункових операцій (РРО), в інших використовуються паперові реєстри розрахункових операцій. Останнім часом спостерігається збільшення виторгів, відображених через РРО. Так, виторг за 2012 рік складає 22,21 млрд. грн., що на 6,52 млрд. грн. (29,4%) більше ніж за попередній.

Основне завдання для усіх користувачів касової техніки – до 1 липня цього року перейти на електронну звітність. Для цього їм необхідно звертатися до центрів сервісного обслуговування або виробників РРО щодо проведення ними відповідного доопрацювання моделей касових апаратів.

Нагадаємо, що з 1 січня цього року усі суб’єкти господарювання, що застосовують реєстратори розрахункових операцій, зобов’язані подавати до податкових органів по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО. Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді настає саме з 1 липня 2013 року, тож у платників ще є час на виконання вимог законодавства. Проте ДПС у Тернопільській області рекомендує не зволікати з переходом на електронну звітність, адже на даний час з більш, ніж чотирьох тисяч користувачів РРО, нові вимоги законодавства виконують лише близько п’яти десятків.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДПС у Закарпатській ...
Наступна новина: Третина волинського імпорту ...

КОМЕНТАРІ