Луцьк: депутати міської ради ознайомилися з роботою підприємств житлово-комунального господарства міста

Луцьк: депутати міської ради ознайомилися з роботою підприємств житлово-комунального господарства міста

19.03.13 14:21 0 1043
Відбувся виїзний День депутата на тему: «Про вартість надання послуг з утримання житлового фонду міста Луцька». Участь у заході, окрім обранців громади, взяли заступник міського голови Лариса Соколовська, секретар міської ради Григорій Пустовіт, представники житлово-комунальних підприємств, департаменту ЖКГ та ЗМІ.

Спочатку учасники засідання оглянули прибудинкові території та будинки за адресами Київський майдан, 5, 7, вул. Дубнівська, 12, Бринського, 2а, 4.

За кошти міського бюджету у 2009 році у дворі цих будинків зробили новий спортивний майданчик.

Начальник відділу по експлуатації та ремонту житлового фонду Юрій Крась повідомив, що мешканці будинку, що на Київському майдані, 7 свого часу відмовилися від ряду послуг, які надає ЖКП, зокрема, утримання будинку. Нині будинок знаходиться в незадовільному стані.

Учасники заходу оглянули один з під’їздів будинку на вулиці Бринського, 2а. Тут нещодавно спільними зусиллями мешканців та ЖКП №7 було зроблено ремонт. Квартиронаймачі придбали необхідні матеріали, а працівники житлово-комунального підприємства виконали всі роботи.

Також оглянули й під’їзд будинку на вулиці Бринського, 4, де створене ОСББ.

Оглянувши ці будинки, учасники виїзного Дня депутата поспілкувалися з працівниками ЖКП № 7.

Заступник міського голови Лариса Соколовська поінформувала, що представники житлово-комунальних підприємств звернулися до міської ради з проханням переглянути тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій, які діють нині, тому що вони не покривають необхідних витрат і потребують перегляду. За її словами, порівняно з 2010 роком, коли були затверджені діючі тарифи, значно зросла мінімальна заробітна плата, вартість електроенергії тощо. Уже в 2012 році житлово-комунальні підприємства понесли значні збитки. За її словами, у нових тарифах передбачено підняття вартості утримання будинків та прибудинкових територій до економічно обґрунтованих. Нині ЖКП не мають коштів на забезпечення належного утримання будинків.

Лариса Миколаївна зазначила, що для кожного будинку визначена окрема вартість, адже ведеться побудинковий облік. Збільшення ж плати за утримання будинку та прибудинкової території зросте в середньому на 30-50 грн в залежності від площі квартири.

Заступник міського голови розуміє, що й така сума для багатьох родин є значною, однак, без підняття тарифів житлово-комунальні підприємства не зможуть надавати нормально послуги, адже у них не буде коштів на це. Крім того, ті лучани, які не зможуть плати за новими тарифами, зможуть оформити субсидію.

Рішення про підняття тарифів пройшло усі необхідні погоджувальні процедури.

Вона наголосила, що це питання уже розглядалося під час засідання виконавчого комітету 6 березня. Однак, тоді окремі депутати виступили проти його прийняття, мотивуючи це тим, що не усі люди знають про цей крок.

Під час зустрічі депутат Сергій Григоренко зауважив, що люди погано поінформовані про підняття тарифів. За його словами, люди не знають, на що йдуть їх гроші, які вони сплачують за утримання будинку. Та й багато лучан невдоволені якістю послуг. Він запропонував, аби на будинках вивішували інформацію про те, скільки коштів надійшло від громадян за утримання будинків, та на що вони були витрачені. Таку інформацію доречно було б вивішувати щоквартально на під’їздах будинків.

Директор ЖКП № 7 Микола Гарбарчук зазначив, що підняття тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій є необхідним. Нині матеріальна база ЖКП дуже складна. У них практично нема запасів витратних матеріалів, адже на їх закупівлю немає коштів. Крім того, рівень заробітної плати у діючому тарифі знаходиться на рівні 640 гривень. Нині ж вона майже у два рази більша. Тому більша частина коштів йде на виплату заробітної плати.

Микола Гарбарчук зауважив, що усі аварійні ситуації, які виникають, оперативно ліквідовуються. Серйозних затримок з цим нема.

Завершив зустріч учасників виїзного засідання Дня депутата з працівниками ЖКП №7 секретар міської ради Григорій Пустовіт, який подякував за роботу та зазначив, що завдяки їхній праці у наших будинках тепло і є вода. «Ситуація у цій сфері складна і треба шукати шляхи виходу з неї», - наголосив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Переліку виставок і ...
Наступна новина: Буднік: "У "Динамо" не було ...

КОМЕНТАРІ