У Луцьк відбувся VІ декламаторський конкурс польської поезії

У Луцьк відбувся VІ декламаторський конкурс польської поезії

19.03.13 11:32 0 1104
15 березня в Палаці культури міста Луцьк відбувся VІ декламаторський конкурс польської поезії та прози для мешканців України.

Організатори конкурс - управління культури Луцької міської ради, Центр культури в м. Любліні, Товариство польської культури на Волині імені Т. Костюшка, Волинський інститут економіки та менеджменту.

Конкурс проводився під патронатом Луцького міського голови Миколи Романюка, Президента м. Любліна Кшиштофа Жука та керівника Генерального Консульства Республіки Польща в місті Луцьку Кшиштофа Савіцького. Медійним патроном конкурсу є газета “Волинський монітор”.

Мета конкурсу – пропагування польської літератури в Україні та інтеграція поляків і українців в обох країнах. Такий же конкурс відбувся в Польщі (м. Люблін), на якому декламувалася українська поезія та проза українською і польською мовами.

46 учасників конкурсу представляли Волинський інститут економіки та менеджменту, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинське державне училище культури та мистецтв імені І. Стравінського, Товариство польської культури на Волині імені Т. Костюшка, Товариство польської культури на Волині імені Є. Фелінської, загальноосвітні навчальні заклади м. Луцька. Участь у конкурсі взяли також представники Рівного, Ковеля, Горохова, Маневич.

За рішенням журі (голова журі - заслужена артистка України Галина Кажан) лауреатами VІ декламаторського конкурсу польської поезії та прози для мешканців України були визнані:

Мар'яна Вітковська, Марина Веремчук, Марія Поліщук (Луцький навчально-виховний комплекс №10), Анатолій Новачук, Вадим Хаїнський (Волинське державне училище культури та мистецтв імені І. Стравінського), Юлія Болрзун (Будинок культури мікрорайону “Вересневе”), Анастасія Грачова (Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №25), Анастасія Дей (Луцька лінгвістична гімназія №18), Оксана Мамчар (загальноосвітня школа №1 м. Ківерці), Ірина Кобель (Товариство польської культури на Волині імені Є. Фелінської), Мирослава Тарнавська (Товариство польської культури на Волині імені Т. Костюка), Мар'яна Телючик (Луцька гімназія №14), Наталія Лагодюк (навчально-виховний комплекс №12 м. Рівного). До числа лауреатів за умовами конкурсу увійшло також троє минулорічних переможців, які знову зголосились взяти участь у конкурсі - Вікторія Поліщук, Тетяна Сосновська, Дар'я Хижняк.

Учасників конкурсу привітали начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів і голова Товариства польської культури на Волині імені Т. Костюшка Ніна Поремська. Лауреати, учасники конкурсу та їх наставники отримали грамотами та подарунками від організаторів.

Наступний турнір відбудеться в місті Луцьку 26-28 квітня, куди запрошені всі української та польські лауреати конкурсу.

Управління культури міської ради (723426, 727716, 720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Віктор Шемчук: Ми ...
Наступна новина: Один із лідерів залишив ...

КОМЕНТАРІ