На Івано-Франківщині уряд схвалив підвищення соціальної допомоги дітям-сиротам з інвалідністю

На Івано-Франківщині уряд схвалив підвищення соціальної допомоги дітям-сиротам з інвалідністю

19.03.13 10:52 0 871
Кабінет Міністрів України схвалив внесення зміни до ст. 18 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», яким передбачається збільшення відповідної допомоги дітям-сиротам, які є інвалідами. Законопроект розроблено на виконання нових соціальних ініціатив Президента України на 2013 рік.

Він має на меті подолання соціальної несправедливості при наданні допомоги дітям-сиротам інвалідам, які проживають у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, а також знаходяться під опікою чи піклуванням.

сім’я, яка взяла на виховання дитину-сироту під опіку чи піклування, отримує допомогу на дитину на рівні 2 прожиткових мінімумів – 2 420 гривень. Якщо дитина є інвалідом, вона отримує державну допомогу у сумі 894 гривні. Проте, якщо дитина є одночасно інвалідом та сиротою і перебуває під опікою (піклуванням), вона отримує ті ж 2420 грн., в які вже враховано 894 грн. допомоги по інвалідності.

Після ухвалення законопроекту кожна така дитина буде отримувати щомісячно 2,8 – 3,3 тисячі гривень допомоги, що забезпечить більшу можливість здійснення видатків для лікування та реабілітації дітей-інвалідів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині фізичні ...
Наступна новина: У Палаці культури міста ...

КОМЕНТАРІ