Державтоінспектори Львівщині стривожені рівнем дитячого дорожньо-транспортного травматизму

Державтоінспектори Львівщині стривожені рівнем дитячого дорожньо-транспортного травматизму

19.03.13 19:11 0 1179
Травмування дітей у дорожньо-транспортних пригодах стає предметом особливої занепокоєності працівників Державтоінспекції. Практика свідчить, що від травм і нещасних випадків помирає значно більше дітей, ніж від інфекційних захворювань.

На жаль, кількість дорожньо-транспортних пригод за участю дітей є надзвичайно великою. Зокрема, з початку року на дорогах Львівської області, а саме на тих ділянках доріг, де розташовані стаціонарні пости ДАІ (у селі Зимна Вода Пустомитівського району - 10 км а/д М-11 Львів – Шегині; у селі Великосілки Кам’янко-Бузького району - 503 км а/д М-06 Київ – Чоп; у селі Добряни Стрийського району – 609 км а/д М-06 Київ – Чоп), в дорожньо-транспортних пригодах було травмовано трьох дітей. Щоправда, порівнюючи поточний рік з аналогічним періодом попереднього року, слід зазначити, що кількість дорожньо-транспортних пригод зменшилася.

Так, за статистичними даними роти ДПС ДАІ при ГУМВС України у Львівській області, у 2013 році на вказаних вище ділянках доріг було скоєно три ДТП, а за аналогічний період у 2012 році – дев’ять ДТП за участю неповнолітніх, під час яких дві дитини загинуло.

У 2013 році три дитини (у 2012 році - сім) отримали поранення різного ступеня тяжкості. Подібний стан цієї проблеми зумовлює необхідність постійного проведення профілактичних заходів щодо запобігання ДТП, удосконалення існуючих і пошуку новітніх заходів забезпечення безпеки дітей на дорогах і вулицях країни.

Слід зазначити, що у розумінні терміну «профілактика ДТП» визначається система заходів економічного, соціального, культурного, виховного та правового характеру, спрямованих на ліквідацію або зниження певних негативних явищ. У сфері дорожнього руху, це буде система заходів, спрямованих на зниження рівня аварійності на автомобільних дорогах, мінімізацію шкідливих наслідків ДТП, підвищення гарантій безпеки дорожнього руху.

Враховуючи стан аварійності та негативні тенденції в її розвитку, зростання ДТП за участю дітей, питання профілактики вимагають постійного адміністративно-правового регулювання з боку держави.

Дитячий травматизм на дорозі - чи не найголовніша проблема на для Державтоінспекції. Справа в тому, що до Правил дорожнього руху нешанобливо ставляться, в першу чергу, дорослі. Як наслідок, діти беруть з них приклад і переходять дорогу в недозволених місцях або на заборонений сигнал, ризикуючи потрапити під колеса. Діти йдуть до навчальних закладів, а отже щодня піддають себе небезпеці.

Безпека дітей - спільна справа не тільки для працівників Державтоінспекції, а також для батьків та педагогів. Завдяки своїм віковим і психологічним особливостям розвитку, діти дуже динамічні, у той же час не вміють передбачити небезпеку, вірно оцінити відстань до автомобіля, що наближаються, його швидкість і свої можливості.

Відтак, основними причинами аварій за участю дітей є перехід ними вулиці у невстановленому місці, несподіваний вихід на проїзну частину перед транспортом, що наближається, або вихід з-за предметів, які обмежують оглядовість. Тому допомогти дітям – це завдання дорослих. Від працівників ДАІ, педагогів та батьків залежить, як надалі поводитимуться діти на дорозі.

Отож, шановні дорослі! Безпека ваших дітей багато в чому залежить від вас. Щодня, відправляючи до навчального закладу свою дитину, нагадуйте їй про основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з нею від будинку до школи, обравши найбезпечніший маршрут, звертаючи увагу на особливості дорожнього руху. І, звичайно, дотримуйтеся правил самі, адже найкраще навчання – це ваш особистий приклад правильної поведінки! Якщо ж дитина потрапила в ДТПто вона буде перебувати як мінімум в шоковому стані і їй знадобиться допомого психолога. Задати вопрос психологу ви можете на сайті klubkontakt.net.

Командир взводу роти ДПС ДАІ Львівщини старший лейтенант міліції Микола Пісний
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині у Дублянах ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ